Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legger ned Facebook-gruppe på grunn av spekulative kommentarer

De frivillige oppretter en egen nettside for letearbeidet etter Sigrid.

BRUKTE HELE DØGNET: Ingvild Kilander og flere andre frivillige har brukt store deler av døgnet til å modere kommentarer på Facebook-siden «Finn Sigrid Schjetne i god behold! <3.»  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BRUKTE HELE DØGNET: Ingvild Kilander og flere andre frivillige har brukt store deler av døgnet til å modere kommentarer på Facebook-siden «Finn Sigrid Schjetne i god behold! <3.» Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gruppa av frivillige som koordinerer søkene etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne har valgt å opprette en egen nettside, hvor all informasjon om leteaksjoner vil legges ut.

Grunnen er at det rett og slett tar for mye tid å holde øye med spekulative kommentarer som postes på Facebook-gruppa.

- Vi er tre personer som har hatt hovedansvaret for gruppa, og vi har brukt stort sett hele døgnet til å holde øye med den, sier Ingvild Kilander, som nå håper at de tre kan få mer tid til å bidra på andre måter.

Spekulasjoner og synske personer Hun forteller at det meste som skrives de over 32 000 medlemmene er godt ment, men at det også postes upassende ting.

- Det har vært en del spekulasjoner om mulige gjerningsmenn. Det kommer også en del kommentarer fra personer som mener de er synske og vet hvor Sigrid er. Vi vidreformidler selvfølgelig selvfølgelig tips, men vi kan ikke være etterforskere, og vil ikke ha slikt på siden, sier Kilander.

- Spesielt på kveld- og natterstid kommer det inn mange slike kommentarer. Nå fungerer siden dårlig som en informasjonsside, sier hun.

All informasjon legges nå ut på finnsigrid.no, og Facebook-gruppen vil trolig stenges i løpet av helgen.

Advarer mot mistenkeliggjøring Bengt Eriksen, som er med på å koordinere søkene, advarte tirsdag mot mistenkeliggjøring.

FORTSATT SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant natt til søndag 5. august. Hun hadde på seg dette antrekket, samt en blå hettegenser, da hun forsvant. Foto: Politiet
FORTSATT SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant natt til søndag 5. august. Hun hadde på seg dette antrekket, samt en blå hettegenser, da hun forsvant. Foto: Politiet Vis mer

- Det er flere som bryr seg om ting de ikke burde brydd seg om. Det er ikke vår jobb å etterforske, men synes du noe virkelig er mistenkelig bør du melde fra til politiet, sier han.

Han sier det er naturlig at folk begynner å snakke litt om hva som kan ha skjedd når det nå har gått så langt tid, men oppfordrer alle til å fokusere på letingen.

Sigrid ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. Hun gikk fra en venninne rundt midnatt, og skulle vært hjemme til 00.30. Kort tid etter at foreldrene slo alarm ble Sigrid telefon, skoene og en av sokkene hennes funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media