Legger ned Facebook-gruppe på grunn av spekulative kommentarer

De frivillige oppretter en egen nettside for letearbeidet etter Sigrid.

BRUKTE HELE DØGNET: Ingvild Kilander og flere andre frivillige har brukt store deler av døgnet til å modere kommentarer på Facebook-siden «Finn Sigrid Schjetne i god behold! <3.»  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BRUKTE HELE DØGNET: Ingvild Kilander og flere andre frivillige har brukt store deler av døgnet til å modere kommentarer på Facebook-siden «Finn Sigrid Schjetne i god behold! <3.» Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gruppa av frivillige som koordinerer søkene etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne har valgt å opprette en egen nettside, hvor all informasjon om leteaksjoner vil legges ut.

Grunnen er at det rett og slett tar for mye tid å holde øye med spekulative kommentarer som postes på Facebook-gruppa.

- Vi er tre personer som har hatt hovedansvaret for gruppa, og vi har brukt stort sett hele døgnet til å holde øye med den, sier Ingvild Kilander, som nå håper at de tre kan få mer tid til å bidra på andre måter.

Spekulasjoner og synske personer Hun forteller at det meste som skrives de over 32 000 medlemmene er godt ment, men at det også postes upassende ting.

- Det har vært en del spekulasjoner om mulige gjerningsmenn. Det kommer også en del kommentarer fra personer som mener de er synske og vet hvor Sigrid er. Vi vidreformidler selvfølgelig selvfølgelig tips, men vi kan ikke være etterforskere, og vil ikke ha slikt på siden, sier Kilander.

- Spesielt på kveld- og natterstid kommer det inn mange slike kommentarer. Nå fungerer siden dårlig som en informasjonsside, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer