Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legger ned Facebook-side som identifiserer dømte overgripere

- Fremgangsmåtene kan være ulovlige.

LEGGER NED: Etter press fra både mediene og norske myndigheter, har gruppa i dag gjort det klart at siden legges ned. Foto: Skjermdump
LEGGER NED: Etter press fra både mediene og norske myndigheter, har gruppa i dag gjort det klart at siden legges ned. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe menn fra Østlandet legger ned Facebook-siden de opprettet for å identifiserer menn fra hele Norge som er dømt for seksuelle overgrep mot barn.

– Vi kommer til å legge ut et par siste saker før vi gir oss, men etter det er vi historie. Vi takker så mye for at dere har fulgt oss, for alle tips og for at vi sammen kanskje har klart å stoppe et nytt overgrep, skriver gruppen på Facebook-siden torsdag morgen.

I innlegget kommer det også fram at årsaken til nedleggelsen er et stort press fra mediene og myndighetene de siste dagene.

De sju mennene bak Facebook-siden har identifisert ti menn med navn, bilde, alder, bosted, dom og en rekke saksopplysninger fra rettssaken eller mediene, og mottatt kritikk fra blant annet førsteamanuensis Bjørnar Borvik ved Det juridiske fakultet på UiB, advokat Odd Rune Torstrup og Kripos.

– Fremgangsmåtene disse sidene eller personene bruker for å innhente informasjon kan være ulovlige, og gjør at det de finner ikke kan brukes i en eventuell senere rettssak, sier Anne Bye Sandal, kommunikasjonssjef i Kripos, til NRK.

En av mennene bak siden sa onsdag til Bergensavisen (krever innlogging) at de er klare over at de opererer på siden av loven, og at det de gjør kan være en belastning både for den domfelte, overgriperens ofre og hans familie.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!