Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona:

Legger ned hjelpegruppe

Facebookgruppa Oslo hjelper Oslo har over 50 000 medlemmer. - På tide å gi seg med dette nå mens leken er god, skriver initiativtakeren.

Facebookgruppa Oslo hjelper Oslo (OhO) ble startet for å hjelpe oslofolk i karantene og isolasjon på grunn av coronaviruset.

Over 50 000 personer er medlemmer i gruppa, og det har blitt lagt ut tusenvis av meldinger og kommentarer om stort og smått i hovedstaden.

Nå er det over.

- Kanskje OhO har utspilt sin rolle i den form den var skapt til? Jeg personlig tror det. Så i lys av dette har jeg tatt en beslutning om at Oslo hjelper Oslo ikke lenger trenger å eksistere i den formen den per i dag gjør, og at det er på tide å gi seg med dette nå mens leken er god, skriver initiativtaker Andreas Moe i et innlegg i gruppa.

Overfor Dagbladet utdyper Moe at det var stadig færre som ba om hjelp i gruppa, og tilsvarende mange flere som prøvde å bruke gruppa til å gi bort ting.

- Jeg følte gruppa var på vei til å bli en vanlig gi bort-side, eller gi bort-skrot-side, og det var ikke det gruppa var ment for. Det finnes det massevis av andre plattformer og grupper man kan bruke til, sier Moe til Dagbladet.

Moe forteller også at han har blitt bombardert med meldinger siden han la ut meldinga om at gruppa skulle stenges.

- Folk er i harnisk, sier han, og understreker igjen at formålet med gruppa var å hjelpe folk i isolasjon og karantene, og at det finnes mange andre plattformer folk kan bruke til å kvitte seg med tingene sine.

Moe benytter også anledningen til å takke alle som har bidratt til fellesskapet.

- Jeg må først og fremst takke alle dere som har vært med å bidra disse ukene. Men jeg vil også rette en helt spesiell takk til teamet av administratorer og moderatorer som har sittet dag og natt for å passe på alle innlegg. Dere har gjort en helt fantastisk jobb, skriver Moe i innlegget.

Moe skriver at det nå finnes massevis av andre kanaler hvor man kan få hjelp, og at myndighetene har kommet med mye «god informasjon» den siste tida.

AVLYST: Det blir ikke noe barnetog i Oslo 17. mai 2020. Bilder fra NTB Scanpix. Vis mer

- Det er litt vemodig å nå måtte terminere denne fantastiske gruppen vi har, men tiden er visst inne for det, konkluderer Moe.

Initiativtakeren har likevel en klar oppfordring til Oslo-folket:

- Dette må ikke svekke lysten for å hjelpe andre folkens! Dere må fortsette å ta vare på hverandre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!