Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legger ned kontorer i sju byer - åpner på Svalbard

Forbrukerminister Solveig Horne: - Det skjer på epost og telefon.

 LEGGER NED I OSLO OG SEKS ANDRE BYER:  Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil ha ned antall forbrukerkontorer. Hennes departement har ansvar for forbrukerfeltet. Foto: Ole Gunnar Onsøien, NTB Scanpix.
LEGGER NED I OSLO OG SEKS ANDRE BYER: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil ha ned antall forbrukerkontorer. Hennes departement har ansvar for forbrukerfeltet. Foto: Ole Gunnar Onsøien, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp), som har ansvar for forbrukerrettigheter, ber Forbrukerrådet samle ti regionkontorer til tre større kontorer.

Argumentasjonen er å gi bedre tilbud til forbrukerne.

Kontorene som skal legges ned ligger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Sarpsborg, Gjøvik, Trondheim og Bodø

De tre store kontorene skal ligge i Tromsø, Stavanger og Skien.

- Individuell veiledning til forbrukere og mekling mellom forbruker og næringsdrivende er nøkkelaktivitetene ved regionkontorene. I dag skjer dette i hovedsak på telefon og epost. Det gjør at man ikke lenger er avhengig av kontorer i hele landet for å dekke forbrukernes behov, sier Solveig Horne (Frp).

Nytt på Svalbard
I fjor etablerte regjeringen et styrket klagetilbud til forbrukere ved regionkontoret i Tromsø. Kontoret i Tromsø vil nå, sammen med kontorene i Stavanger og Skien, være ansvarlig for meklings- og veiledningsoppgavene.

I tillegg skal det etableres en hospiteringsordning for inntil fem personer på Svalbard, administrativt underlagt kontoret i Tromsø.

Dette vil være et ledd i regjeringens strategi for å styrke bosettingen på Svalbard.

Forbrukerrådet skal nå kartlegge konsekvenser og legge en plan for omorganiseringen.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media