Legger ned kontorer i sju byer - åpner på Svalbard

Forbrukerminister Solveig Horne: - Det skjer på epost og telefon.

LEGGER NED I OSLO OG SEKS ANDRE BYER:  Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil ha ned antall forbrukerkontorer. Hennes departement har ansvar for forbrukerfeltet. Foto: Ole Gunnar Onsøien, NTB Scanpix.
LEGGER NED I OSLO OG SEKS ANDRE BYER: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil ha ned antall forbrukerkontorer. Hennes departement har ansvar for forbrukerfeltet. Foto: Ole Gunnar Onsøien, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp), som har ansvar for forbrukerrettigheter, ber Forbrukerrådet samle ti regionkontorer til tre større kontorer.

Argumentasjonen er å gi bedre tilbud til forbrukerne.

Kontorene som skal legges ned ligger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Sarpsborg, Gjøvik, Trondheim og Bodø

De tre store kontorene skal ligge i Tromsø, Stavanger og Skien.

- Individuell veiledning til forbrukere og mekling mellom forbruker og næringsdrivende er nøkkelaktivitetene ved regionkontorene. I dag skjer dette i hovedsak på telefon og epost. Det gjør at man ikke lenger er avhengig av kontorer i hele landet for å dekke forbrukernes behov, sier Solveig Horne (Frp).

Nytt på Svalbard I fjor etablerte regjeringen et styrket klagetilbud til forbrukere ved regionkontoret i Tromsø. Kontoret i Tromsø vil nå, sammen med kontorene i Stavanger og Skien, være ansvarlig for meklings- og veiledningsoppgavene.

I tillegg skal det etableres en hospiteringsordning for inntil fem personer på Svalbard, administrativt underlagt kontoret i Tromsø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer