Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legger ned våpnene

Opprørsleder i Kongo vil snakke fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kongolesiske opprørslederen Peter Karim vil avslutte krigen sin mot myndighetene i landet, sier en talsmann for FN til BBC. Karim og seksti av krigerne hans har godtatt å la seg avvæpne.

- Dette lover godt før valget, sier FN-talsmannen.

Peter Karim leder Fronten for nasjonalister og intergrasjonister (FNI).

I likhet med andre væpnede grupper, holder de til i den svært mineralrike Ituriprovinsen nord-øst i Kongo hvor de terroriserer sivilbefolkningen.

I mai kidnappet FNI sju nepalske FN-soldater. To av disse ble løslatt i juni. Lørdag ble de resterende soldatene satt fri.

KRIGER IKKE LENGER: Denne tidligere militssoldaten venter nå på matbistand - geiter - fra myndighetene. Alle foto: Scanpix
KRIGER IKKE LENGER: Denne tidligere militssoldaten venter nå på matbistand - geiter - fra myndighetene. Alle foto: Scanpix Vis mer
FN-SOLDATER I ITURI: Sammen med landets hær står de overfor den vanskelige oppgaven å avvæpne opprørere.
OVERLEVDE: Harriet Tchesi mistet venstre underarm i 2004, da FNI gikk til angrep på landsbyen hennes. FNI hakket løs på henne med macheter, men Harriet overlevde. De andre i landsbyen var ikke like heldige.