Legger ny strategi for å kaste Syrias diktator i kampen mot IS

USAs president, Barack Obama, i hastemøter.

SKIFTER KURS: Her kommenterer USAs president, Barack Obama, landets første luftangrep mot IS i Syria i september. Nå legger han en ny strategi. Foto: AFP PHOTO / Jim WATSON
SKIFTER KURS: Her kommenterer USAs president, Barack Obama, landets første luftangrep mot IS i Syria i september. Nå legger han en ny strategi. Foto: AFP PHOTO / Jim WATSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den amerikanske presidenten har innsett at strategien for å bekjempe ekstremistgruppa Den islamske stat (IS) ikke fungerer og har bedt sine nasjonale sikkerhetsrådgivere om å finne en ny kurs.

Ifølge flere høytstående kilder i administrasjonen, som CNN har snakket med, mener Obama nå at det  ikke er mulig å bekjempe IS uten samtidig å sørge for at Syrias diktator Bashar al-Assad blir fjernet fra makten.

Fire møter al-Assad har stått i en ekstremt blodig borgerkrig med opprørsgrupper i landet siden 2011, og USA var i fjor høst på nippet til å gå til militært angrep mot ham for hans bruk av biologiske våpen mot sin egen sivilbefolkning. I siste liten sørget Russland, som er al-Assads allierte, for en diplomatisk løsning.

USAs nåværende strategi mot IS har innebåret å først bekjempe dem i Irak, mens operasjonene som er foretatt inne i Syria i hovedsak er blitt gjort for å påvirke situasjonen i Irak.

Den siste uka har Obamas sikkerhetsrådgivere vært samlet til fire møter om dette temaet, hvorav et av dem ble ledet av presidenten selv. Også utenriksminister John Kerry har vært til stede, ifølge CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer