Lønnsfesten i Oslo-skolen:

Legger om etter lønnsraseri

Utdanningsetaten gjør endringer etter Dagbladets oppslag om lønnsfesten på direktørnivå. Marte Gerhardsen innrømmer at timingen for de store lønnsforhøyelsene var «uheldig» i kriseåret 2020, men ingen av skoletoppene mister lønnsøkningen.

UNDER PRESS: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen har stått i sterk kritikk denne uka, etter en rekke oppslag i Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDER PRESS: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen har stått i sterk kritikk denne uka, etter en rekke oppslag i Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en rekke oppslag i Dagbladet endrer nå utdanningsetaten i Oslo måten de tildeler lønnsforhøyelser til sine direktører.

- Framover vil vi samarbeide enda tettere med de tillitsvalgte. Blant annet vil vi gå fra å sende over lønnsjusteringer to ganger i året, til en løpende oppdatering og dialog. Vi vil også ha en tettere dialog om lønnsutviklingen i etaten, skriver utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i en e-post til Dagbladet.

Lønnsfesten

Dagbladet kunne onsdag fortelle at minst seks direktører i Oslo-skolen fikk store lønnsøkninger i august, uten at ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) var kjent med saken.

Dagbladet er også kjent med at flere andre i ledelsen fikk oppjustert lønna flere lønnstrinn i sommer.

Denne lønnsfesten fant sted samtidig som lærerne i Oslo-skolen ble bedt om å vise moderasjon i lønnsoppgjøret. Enkelte av direktørene fikk over 100 000 mer i lønn over natta, og gikk 14 prosent opp i lønn.

Lærerne er tilbudt 1,7 prosents lønnsøkning i årets oppgjør.

Uheldig timing

Gerhardsen sier hun forstår at «tidspunktet for denne lønnsøkningen ble uheldig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer