Lønnsfesten i Oslo-skolen:

Legger om etter lønnsraseri

Utdanningsetaten gjør endringer etter Dagbladets oppslag om lønnsfesten på direktørnivå. Marte Gerhardsen innrømmer at timingen for de store lønnsforhøyelsene var «uheldig» i kriseåret 2020, men ingen av skoletoppene mister lønnsøkningen.

UNDER PRESS: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen har stått i sterk kritikk denne uka, etter en rekke oppslag i Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDER PRESS: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen har stått i sterk kritikk denne uka, etter en rekke oppslag i Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en rekke oppslag i Dagbladet endrer nå utdanningsetaten i Oslo måten de tildeler lønnsforhøyelser til sine direktører.

- Framover vil vi samarbeide enda tettere med de tillitsvalgte. Blant annet vil vi gå fra å sende over lønnsjusteringer to ganger i året, til en løpende oppdatering og dialog. Vi vil også ha en tettere dialog om lønnsutviklingen i etaten, skriver utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i en e-post til Dagbladet.

Lønnsfesten

Dagbladet kunne onsdag fortelle at minst seks direktører i Oslo-skolen fikk store lønnsøkninger i august, uten at ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) var kjent med saken.

Dagbladet er også kjent med at flere andre i ledelsen fikk oppjustert lønna flere lønnstrinn i sommer.

Denne lønnsfesten fant sted samtidig som lærerne i Oslo-skolen ble bedt om å vise moderasjon i lønnsoppgjøret. Enkelte av direktørene fikk over 100 000 mer i lønn over natta, og gikk 14 prosent opp i lønn.

Lærerne er tilbudt 1,7 prosents lønnsøkning i årets oppgjør.

Uheldig timing

Gerhardsen sier hun forstår at «tidspunktet for denne lønnsøkningen ble uheldig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.