<strong>Komfortabel:</strong> Ifølge daglig leder ved Herøy ASVO, Jørn Moe, var den aktuelle kvinnen komfortabel med formuleringen i stillingsannonsen. Faksimile: Helgelands Blad
Komfortabel: Ifølge daglig leder ved Herøy ASVO, Jørn Moe, var den aktuelle kvinnen komfortabel med formuleringen i stillingsannonsen. Faksimile: Helgelands Blad Vis mer

Stillingsutlysning:

Legger seg flat etter denne stillingsannonsen: «smelt på tjukken»

Daglig leder i Herøy ASVO, Jørn Moe, forklarer at det var ment som humor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vi er kommet i den situasjonen at en av våre arbeidsledere har gått over i en prosjektstilling i bedriften.»

Slik starter stillingsutlysningen som ble skrevet av Herøy ASVO og publisert i Helgelands Blad fredag. Men det er påfølgende setning som har skapt sterke reaksjoner.

«Og mens vi er i ferd med å søke hennes erstatter, presterer hun å bli smelt på tjukken.»

Daglig leder i Herøy ASVO, Jørn Moe, forklarer at han plottet ned noen forslag til hvordan annonsen kunne formuleres. Videre forteller han at den aktuelle kvinnen selv var med på å utforme teksten dagen etter, og hun skal ha vært komfortabel med formuleringen.

<strong>Oppmerksomhet:</strong> Daglig leder i Herøy ASVO, Jørn Moe, hadde ikke sett for seg at stillingsannonsen skulle få så stor oppmerksomhet. Foto: Privat
Oppmerksomhet: Daglig leder i Herøy ASVO, Jørn Moe, hadde ikke sett for seg at stillingsannonsen skulle få så stor oppmerksomhet. Foto: Privat Vis mer

- Tanken var jo at vi skulle få oppmerksomhet rundt annonsen, men ikke slik som dette, sier Moe og følger opp:

- Vi var raskt ute og beklaget på både Facebook og siden det henvises til, og vi har full respekt for at folk mener at vi har tråkket over streken.

- Ikke flere ganger

Videre forklarer Moe at det var ment som humor, og at han tror at de som kjenner bedriften og hva de står for, vil se helheten i saken. Han skjønner imidlertid at utenforstående kan tolke det annerledes.

- Men vi kommer nok ikke til å formulere oss slik flere ganger, sier Moe.

Selv om flere har reagert kraftig, er det også mange som støtter Herøy ASVO på deres Facebook-sider. Moe kan opplyse om at de allerede har fått inn fem-seks søknader til de to ledige stillingene, og at det ikke ligger noe mer bak formuleringen enn at det var en spøk.

- I det siste har vi ansatt mange unge folk, og det er naturlig at noen av dem vil komme i en alder hvor de ønsker å stifte familie. Så det har vi ingen problemer med, forklarer Moe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer