Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legger seg flat etter feilaktig Erna-artikkel

ABC Nyheter trekker artikkelen hvor de skrev at bompengekrisa kostet skattebetalerne ekstra da Erna Solberg avbrøt sin Island-tur.

GARDERMOEN: Statsminister Erna Solberg (H) landet på Gardermoen etter å ha avbrutt besøket på Island. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GARDERMOEN: Statsminister Erna Solberg (H) landet på Gardermoen etter å ha avbrutt besøket på Island. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Midt i bompengekrisa regjeringspartiene Høyre, KrF, Venstre og Frp befant seg i rett før kommunevalget, var statsminister Erna Solberg (H) på besøk på Island. Besøket ble avbrutt og Erna Solberg satte seg på et privatfly for å komme seg tilbake til krisehåndteringen.

I går publiserte ABC Nyheter en artikkel hvor de slo fast at denne krisehåndteringen hadde kostet skattebetalerne ekstra, da det innebar en ekstrakostnad til leie av privatfly. Flyreisen kostet 353 383 kroner, skrev de etter å ha fått innsyn i fakturaen for leie av privatfly fra selskapet Air Alsie i Sønderborg i Danmark.

Torsdag ettermiddag, etter at både Dagbladet og Aftenposten siterte ABC Nyheters' artikkel, trekker de saken.

ABC Nyheter har fått forklart av Statsministerens kontor at privatflyet allerede sto på Island og skulle uansett frakte statsministeren hjem. Privatflyet var altså leid inn til hele turen, og det kortere oppholdet gjorde faktisk leien av flyet billigere.

Nettavisa skrev i den opprinnelige saken at privatflyet måtte først fly uten passasjerer fra Danmark til Island for å hente statsministeren, sette henne av på Gardermoen og så fly tom igjen til Danmark.

- Det ble ikke tilkalt for å hente henne. Dermed blir det sånn at de dro hjem med samme flyet nesten et døgn før tiden. Det var ikke mulig å lese dette ut av kvitteringene fra reiseoppgjøret, sier redaktør Tor Strand til Dagbladet.

- Vi legger oss flat. Det er en gedigen tabbe fra vår side. Vi beklager voldsomt for at vi har gjort en sånn feil. Nå skal vi finne ut hvordan vi kunne begå en slik feil, sier Strand.

ABC Nyheter har rettet opp i artikkelen og publisert en beklagelse også på nett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media