Legger seg flat etter livsfarlig ambulansetabbe

- Vi beklager, sier AMK til Per Laursen (59) og familien hans. Helsetilsynet kan bli koblet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at Romerikes Blad og Dagbladet.no i går tok opp saken, medgir Ullevål Universitetssykehus nå at det tok alt for lang tid før ambulanse ble sendt til Per Laursen (59).

- Beklager

Den akutt syke Laursen ble funnet i en blodpøl på gulvet i sitt eget hjem og var etter alt å dømme i ferd med å blø ihjel sist tirsdag.

Ved en lykkelig tilfeldighet ble han oppdaget av hjemmehjelpen, som er i boligen med mange dagers mellomrom. Men folk fra brannvesenet som raskt kom til for å ta seg inn i huset, måtte sammen med personellet fra hjemmehjelpen ta en rekke purretelefoner til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), til tross for den dramatiske situasjonen.

Selv om alle på stedet mente det kunne stå om minutter før Laursen mistet livet, tok det rundt en time fra det ble slått alarm til AMK før sentralen sendte ambulanse.

- I ettertid ser vi at pasienten burde ha fått ambulanse tidligere. Vi beklager opplevelsen pasienten og de pårørende fikk av dette. Vurderingene som ble gjort i løpet av den timen det tok vil bli nøye undersøkt, sier fungerende avdelingssjef Hans-Petter Ødegård ved AMK-sentralen i Ullevål Universitetssykehus til Dagbladet.no i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer