BEKLAGER: Riksrevisor Jørgen Kosmo beklager på det sterkeste at stortingspensjonister ble hengt ut som snyltere og beskyldt for å ha fått for mye i pensjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
BEKLAGER: Riksrevisor Jørgen Kosmo beklager på det sterkeste at stortingspensjonister ble hengt ut som snyltere og beskyldt for å ha fått for mye i pensjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Legger seg flat

Kosmo beklager at partikolleger ble hengt ut som pensjonssnyltere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Jeg forstår godt at de er forbanna. Det er beklagelig at enkeltpersoner urettmessig ble hengt ut. Når det gjelder denne delen av kritikken fra pensjonsutvalget, må jeg bare legge meg flat. Her må vi ta selvkritikk, sier riksrevisor Jørgen Kosmo til Dagbladet.

Han sier at det er den virksomheten som revideres, som har ansvaret for å sikre at personopplysninger ikke kommer ut.

—?Men vi burde regnet med at denne rapporten ble offentlig kjent, og at personopplysninger lekket ut. Her må vi ta ansvar. Når det gjelder kritikken av det faglige innholdet og metodene i vår rapport, må vi få komme tilbake til den. Vi må settes oss ned med våre saksbehandlere og drøfte rapporten, sier Kosmo.

Han viser også til at selv om utvalget mener Riksrevisjonen «ikke hadde tilstrekkelig rettslig eller faktisk grunnlag for bastante konklusjoner» om navngitte pensjonister, var det av stor betydning at undersøkelsen ble gjennomført.