Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legger seg flat

LONDON (Dagbladet): Dersom det viser seg at de norske Kværner-toppene ved verftet i Philadelphia har tatt seg til rette på skattebetalernes regning, er konserndirektør Kjell Almskog den første til å legge seg flat og beklage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kværner-ledelsen jobbet i går for å få bekreftet påstandene i rapporten fra statsrevisjonen i Pennsylvania, der det blir påstått at Kværner-toppene ved verftet skal ha sendt regningen for frynsegoder og luksusartikler til amerikanske skattebetalere.

Verftet mottar over 3 milliarder kroner i subsidier fra amerikanske myndigheter.

«Forsvunnet»

- Hvis dette er riktig, er dette en ukultur jeg er lei meg for å oppleve. Jeg trodde virkelig at dette var noe vi hadde lagt bak oss. Dette går langt ut over de rammer og retningslinjer vi har i dag. Vi vil betale dette tilbake, sier Kjell Almskog til Dagbladet.

I går ble det jobbet intenst med å få tak i personene som er beskyldt for det overdrevne forbruket. Mange har sluttet i Kværner, inkludert toppsjefen Harald Rafdal. Heller ikke Kværner har greid å få tak i ham.

Betale tilbake

Kværner-sjefen er nøye med å påpeke at dersom sjefene bare handlet etter gitte fullmakter, er det ikke de som er å klandre.

Forholdene det er snakk om, ligger fra ett til tre år tilbake i tid, mye av det før Almskog overtok roret etter Erik Tønseth. Noe av det første Almskog gjorde da han tiltrådte, var å erklære slutt på all unødvendig luksus.

- Ser du bort fra at Tønseth godkjente dette?

- Det er det vi gjerne vil finne ut av. Men jeg mener ikke med dette å skyve fra meg ansvaret.