NRKs «Debatten»:

Legger seg flate: - Beklager

Mandag går NRK ut med en beklagelse, etter en feilaktig tittel.

KRITIKK: Palestinsk-norske Marco Elsafadi (t.h.) fikk kritikk etter at han var gjest hos Fredrik Solvang i «Debatten» i oktober. Skjermdump: NRK
KRITIKK: Palestinsk-norske Marco Elsafadi (t.h.) fikk kritikk etter at han var gjest hos Fredrik Solvang i «Debatten» i oktober. Skjermdump: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Tirsdag 10. oktober deltok den norsk-palestinske foredragsholderen Marco Elsafadi i en «Debatten»-sending om den pågående krigen mellom Israel og Hamas.

BEKLAGER: NRK går ut med beklagelse etter Mette-Marit-kommentar på Dagsrevyen. Video: NRK. Vis mer

- Unødvendig stor belastning

I etterkant av sendinga publiserte NRK et klipp fra episoden med Elsafadis uttalelser titulert «Sammenlikner Hamas med Gutta på skauen». Dette beklager de nå.

- Det var ikke noe grunnlag for å bruke denne tittelen, verken i klippet som ble publisert eller noe annet Elsafadi hadde sagt i Debatten-sendingen. NRK innser at denne feilaktige tittelen har skapt sterke reaksjoner og vært til unødvendig stor belastning for Marco Elsafadi. Dette beklager NRK på det sterkeste, skriver rikskringkasteren på sin egen nettavis.

Ble kritisert

Elsafadi gikk selv ut mot NRK 11. oktober.

- Jeg står for det jeg sa under debatten, men liker dårlig at NRK brukte en overskrift i en nettsak etterpå, som naturlig nok har skapt mange reaksjoner. Å sammenlikne «Gutta på skauen» med Hamas har aldri vært mitt sitat eller min hensikt. De som har sett klippet forstår det, men overskriften har ilagt meg holdninger jeg ikke har, og som jeg har blitt kritisert for, skrev han i en Facebook-post.

NRK trekker tilbake dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» inntil videre. Video: NRK Vis mer

Nyhetsredaktør i NRK, Knut Magnus Berge, sa da at de ville endre tittelen, noe de gjorde kort tid etter til «Kritiserer Vestens definisjonsmakt», ifølge Nettavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer