BEKLAGER: Organisasjonen Mental Helse beklager etter at de oppdaget innholdet i julegavene til rusavhengige. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Organisasjonen Mental Helse beklager etter at de oppdaget innholdet i julegavene til rusavhengige. Foto: NTB ScanpixVis mer

Julegaver

Legger seg flate etter at de oppdaget hva julegavene til de rusavhengige inneholdt

- Vi er flaue og lei oss.

Førjulstida kan være en vanskelig tid for dem som er alene, eller av ulike grunner ikke har mulighet til å utveksle gaver med familie og venner.

Derfor jobber en rekke organisasjoner i førjulstida med å samle inn gaver fra folk som kan gi litt ekstra. Men innsamlingen byr også på utfordringer.

Tidligere i desember skrev Dagbladet om organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe», som oppdaget at en av pakkene til vanskeligstilte barn inneholdt et kondom og en lite hyggelig lapp.

De har også mottatt flere pakker som inneholdt ting som kan kategoriseres som søppel, og har derfor innført en praksis med å pakke opp alle gavene før de gis videre.

Inneholdt brukte sokker

Organisasjonen Mental Helse er også blant organisasjonene som henvender seg til lokalsamfunnet om å levere inn julegaver til dem som ikke har så mye.

To dager før jul melder de om en tilsvarende hendelse. I forbindelse med utdelingen av julegaver til rusavhengige i Nordre Land fikk mottakerne seg nemlig en lite hyggelig overraskelse.

Mange av de innpakkede gavene viste seg å være søppel. De inneholdt alt fra møkkete klær til brukte sokker, halve stearinlys og slitte lommebøker.

Leder i lokallaget Mental Helse Land, Bjørg Lillian Olausen, beklager på det sterkeste.

- Jeg er så flau og lei meg, sier hun til Oppland Arbeiderblad.

- Jeg trodde folk var snille på denne tida av året og ga bort fine ting. Dette er forferdelig!

For å gjøre det godt igjen vil Mental Helse invitere inn rusavhengige på pizza på nyåret.