Julegaver

Legger seg flate etter at de oppdaget hva julegavene til de rusavhengige inneholdt

- Vi er flaue og lei oss.

BEKLAGER: Organisasjonen Mental Helse beklager etter at de oppdaget innholdet i julegavene til rusavhengige. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Organisasjonen Mental Helse beklager etter at de oppdaget innholdet i julegavene til rusavhengige. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Førjulstida kan være en vanskelig tid for dem som er alene, eller av ulike grunner ikke har mulighet til å utveksle gaver med familie og venner.

Derfor jobber en rekke organisasjoner i førjulstida med å samle inn gaver fra folk som kan gi litt ekstra. Men innsamlingen byr også på utfordringer.

Tidligere i desember skrev Dagbladet om organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe», som oppdaget at en av pakkene til vanskeligstilte barn inneholdt et kondom og en lite hyggelig lapp.

De har også mottatt flere pakker som inneholdt ting som kan kategoriseres som søppel, og har derfor innført en praksis med å pakke opp alle gavene før de gis videre.

Inneholdt brukte sokker

Organisasjonen Mental Helse er også blant organisasjonene som henvender seg til lokalsamfunnet om å levere inn julegaver til dem som ikke har så mye.

To dager før jul melder de om en tilsvarende hendelse. I forbindelse med utdelingen av julegaver til rusavhengige i Nordre Land fikk mottakerne seg nemlig en lite hyggelig overraskelse.

Mange av de innpakkede gavene viste seg å være søppel. De inneholdt alt fra møkkete klær til brukte sokker, halve stearinlys og slitte lommebøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer