Rødt

Legger seg flate etter bildetabbe

Visste ikke, sier partiet.

TYSKLAND: Bassenget på bildet i Rødt-posten er langt utenfor den norske velferdsstatens rekkevidde. Skjermdump: Rødt på Facebook
TYSKLAND: Bassenget på bildet i Rødt-posten er langt utenfor den norske velferdsstatens rekkevidde. Skjermdump: Rødt på Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et populært Facebook-innlegg fra 31. mars går partiet Rødt hardt ut mot Solberg-regjeringens skattepolitikk, som de mener raserer velferdsstaten.

«Åtte år med skattegaver til de rikeste har ført til 34 milliarder mindre i felleskassa. Kanskje er det derfor regjeringa har sett seg nødt til å kutte i brillestøtten, studiestøtten og arbeidsavklaringspengene?» skriver de i posten.

Den er billedlagt med et vanntomt forfallent basseng. Bildet har påskriften «Når de rike får skattekutt, får resten av oss velferdskutt».

Den observante leser vil imidlertid gjenkjenne motivet; det er fra «den forbudte byen» Wünsdorf utenfor Berlin, et velkjent turistmål langt utenfor den norske velferdsstatens rekkevidde.

Wünsdorf er mest kjent for å ha vært sentral militærbase både i Nazi-Tyskland og for sovjetere i DDR. Som en overlevning fra sistnevnte står en forfallen Lenin-statue utenfor Haus der Offiziere (Offisershuset), bygget som huser svømmebassenget.

Bakgrunnen manglet

Rødts kommunikasjonsansvarlige, Iver Aastebøl, sier partiapparatet ikke var klar over at bassengbildet stammer fra det historiske stedet i Tyskland da de valgte å illustrere Facebook-posten med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer