Legger seg flate etter maleri-kritikk

Et bryllupslokale i Australia har stått i hardt vær etter at de la ut dette bildet på Instagram. - Vi angrer veldig, skriver de i en uttalelse på Instagram.

MALERI: Flere reagerte på maleriet som bryllupslokalet hadde hengende på veggen. Mange gikk ut fra at maleriet viste en massakre av den australske urbefolkningen, aboriginene. Foto: Skjermbilde/Instagram
MALERI: Flere reagerte på maleriet som bryllupslokalet hadde hengende på veggen. Mange gikk ut fra at maleriet viste en massakre av den australske urbefolkningen, aboriginene. Foto: Skjermbilde/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bryllupslokalet Redleaf Wollombi, som ligger i New South Wales i Australia, har de siste dagene stått i hardt vær.

Da bryllupslokalet la ut et bilde på Instagram fra et bryllup, lot ikke kommentarene vente på seg.

Det var imidlertid verken antrekkene eller gjestene som vakte oppsikt. Folk raste i kommentarfeltet over maleriet som hang på veggen. Det skriver det australske mediet news.com.au.

Bilder med maleriet i bakgrunnen har seinere blitt slettet fra Instagram, og etter de mange tilbakemeldingene har Redleaf Wollombi tatt ned maleriet fra veggen. I en uttalelse på Instagram beklager de for enhver krenkelse maleriet har forårsaket.

«Slaktet av kolonister»

Bryllupslokalet ble anklaget for å utstille et kunstverk som viste massakren av urbefolkningen i Australia, aboriginene. I virkeligheten skildrer maleriet den portugisiske koloniseringen av Brasil, ifølge Redleaf.

Instagram-bildet spredde seg rask, og flere har reagerte på maleriet.

«Ingenting er som å gifte seg og posere foran et bilde av aboriginer som blir slaktet av kolonister,» skrev blant annet Dreamtime Aroha, en liten bedrift som drives av urfolk, på Facebook.

Mange har også hevdet at de tok kontakt med stedet og ba dem om å fjerne maleriet.

På hjemmesiden til bryllupslokalet Redleaf Wollombi lokker de med forslag til aktiviteter å gjøre i området. Et av forslagene er turer med aboriginske guider.

«Opplev rik aboriginsk og kolonial historie, inkludert Great North Road - en vei bygget av straffanger, museer og historiske bygninger», skriver de på sine hjemmesider.

Navnet «Wollombi» kommer av det aboriginale ordet for «møtested».

AKTIVISTER: Demonstranter fra Just Stop Oil kaster tomatsuppe på Vincent van Goghs maleri «Solsikker». Vis mer

- Veldig lei oss

- Vi er veldig lei oss for å høre at vi i løpet av helga har forårsaket at flere personer har følt seg støtt av maleriet i bilder på våre sosiale medier (som vi siden har fjernet). Vi angrer veldig på at vi har fått noen til å føle smerte ved å se maleriet - dette var aldri vår intensjon, skriver Redleaf på Instagram.

Videre forklarer de at eieren av Redleaf hadde mottatt en rekke malerier fra en nær familievenn som gikk bort for flere år siden. Alle bildene er malt av kunstneren Jean-Julien Deltil, og inngår i et verk som heter «Views of Brasil» (1829).

Ifølge Redleaf hadde de utstilt alle bildene sammen med en artikkel av forfatteren John Mcphee, som skal ha skrevet at han ble rørt av å se at kunstnere allerede i 1829 var klar over den dårlige innflytelsen europeisk kolonisering hadde på flere kulturer over store deler av verden.

- Det er et bevisst forsøk fra Redleaf for å sikre at alle som ser på maleriet har en full forståelse av konteksten, i tillegg til den negative historien, skriver de.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer