- Legger skylda på barna

Bistandsadvokaten til to av barna reagerer på stefarens forklaring.

REAGERER: Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen reagerer på tiltaltes forklaring i retten. Her sammen med de andre bistandsadvokatene i saken Henning Svalheim og Anne Kristine Bohinen (t.h). Foto: Tomm W. Christiansen
REAGERER: Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen reagerer på tiltaltes forklaring i retten. Her sammen med de andre bistandsadvokatene i saken Henning Svalheim og Anne Kristine Bohinen (t.h). Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ELVERUM (Dagbladet): I går startet rettssaken mot to kvinner og tre menn som er tiltalt i overgrepssaken fra Alvdal.

Like etter at retten var satt av administrator Tom Urdahl måtte de fem tiltalte reise seg og ta stilling til de svært alvorlige anklagene mot dem. Den eneste som erkjente helt skyld var en 63 år gammel nabo som er tiltalt for medvirkning til overgrep.

Nekter voldtekt og incest Den antatte hovedmannen (64), som startet sin forklaring i retten i går, sa seg delvis skyldig i overgrep mot sine to stebarn. Han svarte nei på påstandene om voldtekt. Det gjorde også den hovedtiltalte kvinnen (46).

Hun nekter også for incest. Hun erkjente delvis skyld i overgrep mot sin egen sønn. Aktor, statsadvokat Iris Storås, varslet at hun vil legge ned påstand om forvaring for de to.

De to siste tiltalte, et foreldrepar (46), svarte konsekvent nei på alle tiltalepunktene mot dem.

- Legger skyld på barna - Vi er godt fornøyde med første dag, sier aktor Storås til Dagbladet.

I dag fortsetter stefaren sin forklaring før den medtiltalte ekssamboeren overtar. Det er lagt opp til de tiltaltes forklaringer resten av uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer