Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legger ut 24 000 sider med Palins eposter

Nye avsløringer på vei.

RULLET INN I OFFENTLIGHETEN IGJEN: Sarah Palin, her fotografert under arrangementet Rolling Thunder 29. mai. Foto: REUTERS/Molly Riley/Scanpix
RULLET INN I OFFENTLIGHETEN IGJEN: Sarah Palin, her fotografert under arrangementet Rolling Thunder 29. mai. Foto: REUTERS/Molly Riley/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Sarah Palin var guvernør i Alaska brukte hun blant annet en Yahoo-epostadresse, ifølge kritikerne hennes for å unngå offentlighetsloven og dermed innsyn i korrespondansen.

Nå frigis store mengder av epostene hennes, beskrevet som 24 000 sider, som ble sendt til og fra Palin og administrasjonen hennes i løpet av tiden hun var guvernør i staten, melder Ancorage Daily News, Alaskas største avis.

Ektemannen styrte mye Deler av epostkorrespondansen hennes har blitt frigitt tidligere. Den gang ble det hevdet at Palins ektemann Todd Palin, omtalt som Alaskas «First Dude», «styrte mye av showet» og angivelig var involvert direkte i flere avgjørelser. Ifølge dokumentene var han tilsynelatende blant annet involvert i en juridisk utnevnelse, kontrollering av kontaktforhandlinger med fagforeninger for offentlig ansatte og han skal ha gitt tillatelse til utnevnelse av offentlige styrer.

Blant mediene som har bestilt de nye dokumentene er Ancorage Daily News, AP, MSNBC.com, New York Times, Los Angeles Times, Washington Post og CNN. De vil da få fem bokser fulle av dokumenter som til sammen veier 125 kilo. De må hver og en må betale 726 dollar pluss frakt for dokumentene. Nyhetsmediene ønsket opprinnelig tilgang til dem i 2008, da Palin var visepresidentkandidat.

Palin har rullet inn i nyhetsbildet igjen med sin mystiske bussturné, og mediene håper trolig på nye avsløringer basert på de frigitte dokumentene.

Hacket Samtidig vil ikke mediene få tilgang til alle Palins eposter. Ifølge Ancorage Daily News holdes 2415 sider tilbake, fordi delstaten anser dem for å være av privat- eller sensitiv karakter. Mange av dokumentene vil trolig også være delvis sladdet.

Ifølge Slate har delstaten måttet gå gjennom epostkontoene til omtrent 50 ansatte i administrasjonen for å gjenskape korrespondansen til og fra Palins yahooadresse.

Palins epostkonto ble for øvrig hacket i 2008 og deler av innholdet ble lagt ut på Wikileaks. David Kernell, sønn av den Mike Kernell, delstatspolitiker for Demokraten i Tennessee, ble dømt for å stå bak hackingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media