Legionella-bakterien er identifisert

Sykehuset Østfold har nå identifisert legionella-bakterien som har rammet flere pasienter som er lagt inn på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laboratoriet har de siste dagene jobbet med å dyrke og isolere legionella-bakterien som er hentet fra prøver fra de smittede pasientene. I dag kunne sykehuset opplyse at bakterien er identifisert, og at tre bakteriekulturer er oversendt Folkehelseinstituttet for DNA-kartlegging.

Dette betyr at én av de to store puslespillbitene er funnet. Folkehelseinstituttet kommer til å sammenlikne bakteriekulturene med prøver som er hentet inn fra kjøletårn i Fredrikstad- og Sarpsborg-distriktet. Håpet er at sammenlikningen vil bidra til at helsemyndighetene vil finne smittekilden.

Ikke ny smitte

Ingen pasienter har testet positivt på legionella-smitte ved Sykehuset Østfold i løpet av helgen, opplyser sykehuset mandag formiddag.

Imidlertid er det lagt inn to nye personer med mistanke om lungebetennelse i løpet av de siste to dagene. Prøvene fra disse to personene er ennå ikke klare.

Alvorlig for to

Sykehuset har tatt i mot til sammen 120 personer med lungebetennelse siden legionella-smitten ble kjent. Det er langt flere enn hva som er normalt.

Fem personer er døde, og 46 personer er smittet av legionella-bakterien. To pasienter ligger fortsatt i respirator, og tilstanden er alvorlig.

(ANB)