Legionella-frykt førte til avblåst konferanse

Ansatte i Vegvesenet redde for smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens Vegvesen region skulle holde motivasjonsseminar for 950 ansatte i Fredrikstad i helgen. Men fordi mange ansatte frykter legionella-smitten er hele konferansen utsatt til over sommeren.

- Dette er en av de vanskeligste avgjørelsene jeg har tatt i det siste, sier regionvegsjef Sissel Sandelien i Statens Vegvesen region Øst.

Hun bestemte i går at motivasjonskonferansen for de 950 ansatte fra hele regionen må utsettes. Grunnen er at mange av de ansatte frykter for legionella-situasjonen i Østfold.

- Mange ansatte og deres familier føler seg utrygge i denne situasjonen og synes dette er veldig ubehagelig, sier Sandelien.

Samhold etter tung periode

Seminaret skulle være en hyggelig helg sammen på Scene 25 på Kråkerøy i Fredrikstad.

- Poenget var å samle alle ansatte etter en tung periode med omorganisering og nedbemanning. Seminaret skulle være med på å opprettholde glede, gi energi, bygge opp samhold og gi mulighet for ansatte til å bli bedre kjent med hverandre. Det blir helt feil når mange føler seg utrygge. Jeg hadde håpet de skulle klare å finne smittekilden, men nå måtte vi ta en avgjørelse, sier Sandelien.

Utsatt til over sommeren

Selv er hun ikke bekymret for å reise til Fedrikstad.

- Jeg har ingen frykt for å reise til Fredrikstad. Jeg har fulgt nøye med på det helsemyndighetene har sagt; at faren er over. Men jeg må respektere og akseptere at mange av mine ansatte er redde, sier regionsjefen.

- Jeg har vært skikkelig nedfor selv på grunn av dette og beklaget overfor Fredrikstad kommune. Nå blir konferansen utsatt til over sommeren, sier Sandelien.