Legionella oppdaget i Trondheim

70 år gammel mann innlagt på St. Olavs hospital.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det er Adressa som melder om det nye tilfellet av legionella. Beskjeden kommer bare timer etter at legionellakilden i Fredrikstad ble avdekket.

Den syke er 70 år gammel. Han er nå innlagt på sykehus. Ifølge regionsavisa har mannen ikke vært i Østfold, men har oppholdt seg i Trondheim i tida før han ble syk. Smittevernmyndighetene tror at han har blitt smittet i sin egen dusj.


Smittet hjemme

Mannen bor i en leilighet på Lerkendal. Han har egen varmtvannsforsyning, og det er derfor ingen fare for at andre beboere i blokka har blitt smittet av den farlige bakterien. Det er tatt prøver fra mannens dusj, og dusjen er nå renset og rengjort med klor.

Så sent som i oktober døde en 19 år gammel gutt av legionella i Trondheim. Gutten ble smittet i dusjen hjemme hos seg selv.

Bare noen måneder tidligere ble det avdekket legionellabakterier på Royal Garden Hotell. Da ble en kvinne fra Vadsø innlagt på sykehus etter å ha bodd på det kjente hotellet i en uke.

Symptomer på legionellasmitte er muskelsmerter, slapphet og hodepine. Feber og tungpustethet kommer etter hvert. Det tar opptil ti dager fra man blir smittet til symptomene slår ut.

LEGIONELLA: I ukesvis har ekspertene jobbet med å finne smittekilden i Østfold. Nå er en eldre mann smittet av legionella i Trondheim.