Lego dropper Duplo

Duplo selger for dårlig. Se spionbildene av oppfølgeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legokonsernets tilbud til småbarn skal ikke lenger bestå av klosser som kan settes sammen. Varmerket Duplo forsvinner dermed fra hyllene. Fremtidens leketøy skal inneholde andre ting enn kjedelige klosser, sier markedssjefen i Lego til Berlingske.

I steden kommer den mer moderne lekeserien Lego Explorer. Her er det plastmennesker, senger, bord, stoler, biler og trær isteden for firkantede ensfargede klosser.

Selges ut

Egentlig skal duplosalget avsluttes i juni, men barn i Norden er så avhengige av duploklosser at de trenger en lengre avvenningsperiode, mener Legokonsernet.

- I Norden er Lego Duplo nesten like kjent som Lego, derfor kommer klossene ikke til å forsvinne helt i Norge før i august, sier PR-sjef Jørgen Larsen i Lego til NTB. Lego Baby skal også opphøre.

I mellomtiden bør fremtidige samlere sikre seg de siste godbitene fra opphørssalget i sommer. Det selges nemlig ut med rabatt.

<B>LEKEHUS:</B> Lego Explore Lekehus kommer på markedet i Juli. Bildene ble tatt på en leketysmesse tidligere i år.
<B>ARBEIDSBIL:</B> Lego Explore Veiarbeiderbil. Slutt på de firkantede klossene og isteden figurative leker, som skal være pedagogisk utviklende.