PRESIDENTINNSETTELSE: Barack Obama tas i ed som USAs president - her framstilt i Lego-klosser. Scenen utspiller seg i en miniatyrversjon av Washington D.C. i det kaliforniske Legoland, som ligger i Carlsbad. Foto: VALERIE MACON/AFP/SCANPIX
PRESIDENTINNSETTELSE: Barack Obama tas i ed som USAs president - her framstilt i Lego-klosser. Scenen utspiller seg i en miniatyrversjon av Washington D.C. i det kaliforniske Legoland, som ligger i Carlsbad. Foto: VALERIE MACON/AFP/SCANPIXVis mer

Lego går så det griner

Et enslig lyspunkt i byggebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Midt oppi all tristessen rundt finanskrisen, som har rammet byggebransjen hardt, kan danske Lego glede seg over et strålende resultat for fjoråret - overskuddet ble på hele 1,35 milliarder danske kroner, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Etter en dyster tid for det danske klosseselskapet, med bunnoteringer rundt 2003/04, har pilene skutt i været de siste åra, og fjorårsresultatet er blant de beste noensinne.

Nøyaktig hva som tilgodeser Lego under finanskrisen, er ikke brakt på det rene, men salgsstatistikken viser at klossesalget går desidert best i de engelskspråklinge landene.

Til tross for at inneværende år blir trått for de fleste, regner adm.dir. Jørgen Vig Knudstorp med fortsatt stigende salg for det danske flaggskipet, noe som understøttes av resultatene for årets første måneder.