Lego har blitt større enn Barbie

LEGO passerer Mattel som verdens største leketøysprodusent

KJENTE LEKER: LEGO og Barbie er blant verdens mest solgte leker. Lego fikk patent på sin nåværende form i 1958. Barbie har vært i salg siden 1959.
KJENTE LEKER: LEGO og Barbie er blant verdens mest solgte leker. Lego fikk patent på sin nåværende form i 1958. Barbie har vært i salg siden 1959.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Den danske leketøysprodusenten Lego er nå verdens største leketøysprodusent, melder Forbes.

Det globale salget til Lego økte med 15 prosent i første halvdel av 2014, og har Lego har tredoblet inntektene i løpet av de siste seks årene.

I samme periode har Mattel, firmaet som står bak Barbie, slitt med inntektene. Salget av flaggskipet Barbie har gått ned, det samme har Hot Wheels og Fisher-Price, som også er Mattel-eide.

Mattel kjøpte tidligere i år Mega Brands, som står bak Lego-konkurrenten Mega Bloks, for å ta opp konkurransen med klosseprodusenten. De har likevel ikke klart å veie opp for suksessen Lego-filmen har hatt på kinoer verden rundt.

Film-suksess
Et betydelig bidrag til salgsveksten i første halvdel av 2014 var nettopp produktene fra Lego-filmen.

- Vi er fornøyde med mottakelsen som produktene til Lego-filmen har fått, og dette har økt salgene våre betydelig i første halvdel av 2014, sier visepresident John Goodwin i en pressemelding.

«Leg godt» Lego har ekstra grunn til å feire i år. I tillegg til å feire førsteplassen på lekemarkedet fyller Lego-navnet 80 år i år.

I 1934 utlyste Lego-grunnleggeren av, Ole Kirk Kristiansen en navnekonkurranse for lekefirmaet sitt. En konkurranse han selv vant ved å kombinere ordene "leg godt", som betyr "lek godt".