KJENTE LEKER: LEGO og Barbie er blant verdens mest solgte leker. Lego fikk patent på sin nåværende form i 1958. Barbie har vært i salg siden 1959.
KJENTE LEKER: LEGO og Barbie er blant verdens mest solgte leker. Lego fikk patent på sin nåværende form i 1958. Barbie har vært i salg siden 1959.Vis mer

Lego har blitt større enn Barbie

LEGO passerer Mattel som verdens største leketøysprodusent

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Den danske leketøysprodusenten Lego er nå verdens største leketøysprodusent, melder Forbes.

Det globale salget til Lego økte med 15 prosent i første halvdel av 2014, og har Lego har tredoblet inntektene i løpet av de siste seks årene.

I samme periode har Mattel, firmaet som står bak Barbie, slitt med inntektene. Salget av flaggskipet Barbie har gått ned, det samme har Hot Wheels og Fisher-Price, som også er Mattel-eide.

Mattel kjøpte tidligere i år Mega Brands, som står bak Lego-konkurrenten Mega Bloks, for å ta opp konkurransen med klosseprodusenten. De har likevel ikke klart å veie opp for suksessen Lego-filmen har hatt på kinoer verden rundt.

Film-suksess
Et betydelig bidrag til salgsveksten i første halvdel av 2014 var nettopp produktene fra Lego-filmen.

- Vi er fornøyde med mottakelsen som produktene til Lego-filmen har fått, og dette har økt salgene våre betydelig i første halvdel av 2014, sier visepresident John Goodwin i en pressemelding.

«Leg godt» Lego har ekstra grunn til å feire i år. I tillegg til å feire førsteplassen på lekemarkedet fyller Lego-navnet 80 år i år.

I 1934 utlyste Lego-grunnleggeren av, Ole Kirk Kristiansen en navnekonkurranse for lekefirmaet sitt. En konkurranse han selv vant ved å kombinere ordene "leg godt", som betyr "lek godt".