Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lego klarer ikke å levere nok varer før jul. - Vi beklager dypt

- Fabrikkene våre i hele verden er presset.

ADVARSEL: Advarsler som denne, som hang i en butikk på kjøpesenteret CC Vest i forrige uke, kan det bli flere av i tida før jul. Foto: Sindre Granly Meldalen
ADVARSEL: Advarsler som denne, som hang i en butikk på kjøpesenteret CC Vest i forrige uke, kan det bli flere av i tida før jul. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske lekebutikker kan gå tomme for Lego før jul. Det bekrefter leketøygiganten overfor Dagbladet, og sier det skyldes uventet stor etterspørsel.

- I første halvdel av 2015 steg salget av Lego med 18 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, skriver Roar Rude Trangbæk, pressesjef i Lego, i en e-post til Dagbladet.

Han sier det er «fantastisk» at etterspørselen er så høy, men legger til:

- Det betyr også at etterspørselen har vært mye høyere enn det både vi og våre kunder har forventet, og det betyr at fabrikkene våre i hele verden er presset. Alle fabrikkene produserer på maksimal kapasitet, og vi vil levere det som butikkene allerede har bestilt. Men selv om vi gjør alt vi kan er vi ikke i stand til å levere alle de produkente som butikkene fremover har tenkt å bestille. Dette gjelder for flere land i Europa, skriver Trangbæk.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Det er en situasjon vi beklager dypt, og vi gjør alt vi kan for å håndere den uforutsette store etterspørselen. Vi kan ikke gi noen garantier, men vi gjør alt som er i makt for at barn, foreldre og besteforeldre kan finne de leter etter i butikkene i resten av 2015, skriver han.

Lego er en av Danmarks viktigste eksportartikler. For omtrent ti år siden hadde selskapet økonomiske problemer, men har siden snudd virksomheten rundt og levert store overskudd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!