- Lego ødelegger England

En nobelprisvinner i kjemi mener legoklossene er en ulykke for England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nobelprisvinneren i kjemi fra 1996 - den britiske professoren Sir Harold W. Kroto - beskylder Lego for å være årsak til mange av Englands ulykker, skriver den danske avisa Søndagsavisen.

Lego vs. Meccano

Angrepet på de danske byggeklossene kom i en sammenligning med britenes tilsvarende Meccano. Meccano består av gjennomhullete metalskinner som barn kan sette sammen med bolter og skruer.

Professor Kroto framhever de engelske byggeklossenes fortreffelighet, spesielt at de «gir bedre fornemmelse for materialet». Ifølge Kroto er 99 prosent av alle britiske ingeniører vokst opp med Meccano.

- Min far oppdro meg med et Meccano-sett, og at Meccano er blitt erstattet av Lego er et av det moderne livs katastrofer. 99 prosent av alle britiske ingeniører er vokst opp med Meccano, sa Sir Harry Kroto

Professoren mener hans barndoms eksperimentering med Meccano var medvirkende til hans senere kartlegging av C60 Hule-molekylets struktur.

Lego reagerer

En britisk Lego-sjef reager sterkt på beskyldningene om at Legos inntreden på det britiske markedet var en tragedie.

- Jeg er målløs. Jeg ville aldri si noe negativt om Meccano. Dette handler ikke om Meccano mot Lego, men at man med Lego lærer om strukturer, sier Danielle Hainauer fra Lego UK til avisa The Sunday Telegraph.

Det danske Billund-konsernet gjorde sitt inntog på det britiske markedet i 1959, og etter år med fallende salg ble Meccano-fabrikken i 1979 tvunget til å legge ned virksomheten. Til britenes store fortvilelse.

ROTEN TIL ALT ONDT? De danske legoklossene beskyldes for både det ene og det andre i England.