Legokloss kan ha løst 23 år gammel drapsgåte

- Drapsmann satt igjen sønnen for å leke under drapet.

DØMT TIL DØDEN: John Sansing sitter nå fengslet i Arizona med en dødsdom for et drap i 1998. Dette bildet er fra rettssaken mot Sansing i 1998. Mens han har sittet bak murene, har han blitt tiltalt for nok et drap. Foto: AP / Tribune Newspapers, Irwin R. Daugherty / NTB Scanpix
DØMT TIL DØDEN: John Sansing sitter nå fengslet i Arizona med en dødsdom for et drap i 1998. Dette bildet er fra rettssaken mot Sansing i 1998. Mens han har sittet bak murene, har han blitt tiltalt for nok et drap. Foto: AP / Tribune Newspapers, Irwin R. Daugherty / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1991 ble den da 78 år gamle Lucille Johnson slått i hjel i sin egen bolig i småbyen Holladay i den amerikanske delstaten Utah.

Drapet på kvinnen har vært uoppklart siden da, men en legokloss kan nå ha oppklart saken.

Sønnens fingeravtrykk 47 år gamle John Sansing ble i forrige uke tiltalt for drapet på kvinnen, skriver Fox News 13, TV-kanalens avdeling i Salt Lake City.

Etter den grusomme hendelsen, der Johnson ble slått i hjel i sitt eget hjem, fant politiet noen legoklosser de på den tida så på som unyttige i etterforskningen. Nå er de derimot blitt sentrale i saken mot Sansing, sa Salt Lakes politisjef John Winder på en presskonferanse.

- Mens Sansing var i huset og drepte Lucille Johnson, satte han angivelig sin fem år gamle sønn igjen i stua i huset for å leke med lego. På legoklossene fant vi fingeravtrykkene til Sansings sønn, sa politisjefen.

Johnsons datter, Shirley England, spekulerer overfor TV-kanalen om Sansing kan ha brukt sønnen for å komme seg inn i morens hjem. Hun sier også Lucille Johnson overhodet ikke kjente John Sansing.

Tilsto til kona Ifølge politiet i Utah har også Sansings kone sagt at mannen innrømmet å ha drept en eldre kvinne i Holladay på den tida. Politiet har ennå ikke offentliggjort hva som kan være motivet for drapet.

Ifølge avisa Salt Lake Tribune skal Johnson ha manglet en ring og et kjede som hun alltid brukte.

- Vi opplever ofte personer, som ikke nødvendigvis er onde mennesker, men som har gjort grusomme ting. Noen ganger opplever vi også de som er onde. Sansing kan bli beksrevet som det, og dette er en mann som har brutt loven utrolig mange ganger, sa politisjef Jim Winder, ifølge avisa.

Dømt til døden 47 år gamle Sansing sitter for øyeblikket fengslet i delstaten Arizona for et drap begått i 1998.

Han skal ha drept kirkemedarbeideren Elizabeth Calbrese (41) da hun leverte mat veldedig til Sansing-familiens hjem.

Årsaken til kvinnens død var kvelning og slag mot hodet. Før drapssaken i 1998 hadde han et langt rulleblad og 13 års historie med kriminalitet i delstaten Utah.