- Lei av å bli kalt partyprinsessen

Prinsesse Madeleine (20) sier at det er tøft med all oppmerksomheten rundt hennes privatliv. Spesielt misliker hun å bli kalt partyprinsessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært slitsomt, og jeg håper det blir mindre av det nå. Det er ganske tøft å hele tida bli kalt partyprinsesse, sier Madeleine til den svenske avisa Aftonbladet.

Bare for noen dager siden støttet kronprinsesse Victoria sin søster i et fjernsynsintervju og avviste at prinsesse Madeleine er noen partyprinsesse.

Kjolesjokk

Men det er ikke bare den utagerende festingen og den kontroversielle kjæresten hennes Erik Granath som har ført Madeleine inn i avisspaltene det siste året. Trendmagasinet Café kåret henne til Sveriges nest mest sexy kvinne, og under nobelfesten i Stockholm 11. desember stilte hun i en selvdesignet rød kjole med dyp utringning. Det vakte oppsikt i Sverige.

- Jeg er ikke den som synes at oppmerksomhet er det morsomste, og holder meg heller i bakgrunnen. Men på den andre siden - dersom jeg kan hjelpe til med å få oppmerksomhet rundt Nobel, som er et viktig arrangement, er det bra, sier prinsessen.

Madeleine er alene hjemme i Sverige og har vært på skiferie i Åre i nyttårshelga. Siden resten av den svenske kongefamilien er på ferie i Thailand, er det hun som er statsoverhode. Madeleine får ikke reist ned før søsteren Victoria kommer hjem.

- Da reiser jeg ned for å være sammen med familien og nyte varmen i noen dager, sier hun til Aftonbladet.

Kunst og jus

2002 var et travelt år for prinsesse Madeleine. I fjor avbrøt hun studier ved London School of Economics etter tre måneder på grunn av paparazzifotografene. Vel hjemme har hun tatt et seks måneders grunnkurs i jus på Folkeuniversitetet i Stockholm og jobbet som praktikant i flere firmaer.

Denne våren begynner Madeleine på universitetet i Stockholm, hvor hun skal studere kunstvitenskap.

LEI AV KLENGENAVNET: Prinsesse Madeleine fikk mye oppmerksomhet da hun stilte i denne kjolen under nobelfesten i Sverige.