Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lei av å bli tafset på

Meksikanske kvinner får egne busser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnene i Mexico City er lei av innpåslitne menn. Trange busser innbyr tydeligvis til å være litt for nærgående. Etter å ha klaget på sextrakassering i mange år, har nå kvinnene i Mexico City fått sine egne busser.

Tilbudet er velkomment blant de kvinnelige passasjerene.

- Å slippe å bli skviset av menn er nydelig, vi reiser trygt og komfortabelt. Vi kommer fram dit vi skal og er mer avslappet, sier passasjeren Azucena Durantes til Reuters.

Likevel -  noen menn har fortsatt adgang. Det finnes nemlig kun mannlige bussjåfører i Mexico City, derfor blir bussene fortsatt kjørt av menn.

Byen har imidlertid startet et program for å lære opp 100 kvinnelige sjåfører.

I tillegg har kvinner som har med seg gutter i småskolealder lov til å ta disse bussene. Myndighetene i Mexico håper bussene vil kjøre nærmere 15 millioner turer i løpet av året.

Også i Tokyo har menns tafsing vært et problem for japanske kvinner. De har derfor fått sine egne t-banevogner, som er tydelig merket med rosa skilt. Menn som driver denne typen sextrakassering i Japan kalles for «Chikan», og til høyre i denne artikkelen kan du se mobilvideo av en «Chikan» som blir tatt på fersken i Tokyo.

SLIPPER NÆRGÅENHET: Azucena Durantes synes det er mer avslappende å kun reise sammen med andre damer.
ROSA SKILT: Kun for damer står det tydelig i vinduet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media