Cruisenæringa

Lei av cruise-kritikken: - Upresist og populistisk

Royal Caribbean-sjef Geir Kronbæck har fått nok av kritikken cruisenæringa får. - Det gjør meg irritert, sier han.

CRUISETURISME: I gamlebyen i Stavanger ligger cruiseskipene i Vågen tett på. Dette er bare en av flere byer hvor debatten om cruisenæringa har rast denne sommeren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
CRUISETURISME: I gamlebyen i Stavanger ligger cruiseskipene i Vågen tett på. Dette er bare en av flere byer hvor debatten om cruisenæringa har rast denne sommeren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Debatten om cruisenæringa har rast denne sommeren. Innbyggerne i flere store norske byer, blant dem Bergen og Stavanger, har uttrykt sterk misnøye rundt de mange turistene som hver sommer besøker byen.

Tidligere i juli var Dagbladet i Stavanger. Da fortalte Henning Iversflaten som har bodd i Gamle Stavanger i snart 20 år at han så vidt hadde tilgang til sin egen hage.

- Turistene går inn i hagen og i huset her. De tror det er et museum. Jeg har blitt nødt til å sette hengelås på hageporten og jeg må alltid låse inngangsdøra, sa han.

Også i Bergen har innbyggerne uttrykt misnøye med cruiseturismen.

- Det er vulgære monstre som forpester byer både visuelt, støymessig og ikke minst forurenser. Når vi i dag sliter med forurensning og miljøproblemer, men fremdeles holder på med dette - det er galskap satt i system, har Atle Maurseth, som driver et galleri ved Fløibanen, tidligere uttalt til Dagbladet.

Miljøfokuset drukner

Tirsdag gikk Geir Kronbæck, Norden-sjef for Royal Caribbean, ut i Dagens Næringsliv og sa at han er lei av kritikken bransjen får.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer