Lei av fordommene

Norsk-indiske Ansh Chattree og Neha Agnihotri er lei av å bli stilt til ansvar for andre innvandreres kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En oversikt fra Statistisk Sentralbyr viser hvilke innvandrergrupper som begår mest og minst kriminalitet i Norge. Oversikten viser at enkelte innvandrergrupper begår mye mer kriminalitet enn etniske nordmenn. Men flere grupper er også langt mer lovlydige enn Ola Nordmann. Innvandrere fra Gambia, Irak, Somalia og Marokko begår langt mer kriminalitet enn Ola og Kari Nordmann. Innvandrere fra Filippinene, Russland, India og Polen er ikke verre enn etniske nordmenn.

Norsk-indiske Ansh Chattree (18) og Neha Agnihotri (18) er ikke overrasket over den store forskjellen mellom innvandrergruppene.

-  Dette er noe vi har visst lenge. Alle utlendinger ser dette, men nordmenn klarer ofte ikke å skille mellom oss, sier Ansh da vi møter dem på Ulsrud skole i Oslo etter skoletid. Både han og venninnen Neha er lei av å stå til ansvar for et problem som bare gjelder deler av innvandrerbefolkningen.

Ny rapport

Onsdag forrige uke kom en rapport fra det svenske Brottsforebyggende rådet, som handler om et ømtålig og tabubelagt tema - hvilke etniske grupper som står bak kriminaliteten i samfunnet. SSB publiserte en mindre omfattende rapport om dette i 2004. Den viser store forskjeller mellom innvandrergruppene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer