Lei av Karitas kjoler

Politisk rådgiver i Høyre, Kaj-Martin Georgsen, er lei av at Karita Bekkemellem Orheim (Ap) framstår i media som særdeles opptatt av kjoler, glitter og stas. -  Et stortingsvalg er ikke en kjolegalla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Georgsen hevder Ap-politikeren, som leder Arbeiderpartiets kvinnenettverk, medvirker til en fordummelse av samfunnsdebatten.

«Misforhold»

-  Når jeg har inntrykk av å se Bekkemellem Orheim oftere posere i kjoler eller løpe i skogen enn jeg ser henne i skoledebatter, blir det et misforhold, framholder Kaj-Martin Georgsen til Dagbladet.

Georgsen er politisk rådgiver for finansminister Per-Kristian Foss.

-  Hvorfor reagerer en Høyre-rådgiver på dette midt i valgkampen?

-  Poenget er ikke å angripe Karita eller lage debatt om henne, men jeg er redd både media og politikerne kan medvirke til fordummelse av samfunnsdebatten hvis man aksepterer denne type settinger. Vi må sette noen grenser for hva politikere skal holde på med, sier Georgsen, og legger til:

-  Det er naturlig å bruke Karita som eksempel. Mitt inntrykk er at vi oftere ser henne i underholdningsoppslag enn i samfunnsdebatten.

Shopping

 KJOLETRØTT:  -  Jeg har inntrykk av å se Karita Bekkemellem Orheim oftere posere i kjoler eller løpe i skogen, enn jeg ser henne i skoledebatter, hevder Kaj-Martin Georgsen, politisk rådgiver for finansminister Per-Kristian Foss. Foto: collage
KJOLETRØTT: - Jeg har inntrykk av å se Karita Bekkemellem Orheim oftere posere i kjoler eller løpe i skogen, enn jeg ser henne i skoledebatter, hevder Kaj-Martin Georgsen, politisk rådgiver for finansminister Per-Kristian Foss. Foto: collage Vis mer

Stortingsrepresentant Karita Bekkemellem Orheim er opprørt over uttalelsene. Hun synes påstandene er urettferdige og utidige.

- Helt utrolig. Er han ute etter å undergrave min posisjon som politiker, fordi jeg setter for mye dagsorden? Det er da mange andre politikere som har snakket om sitt privatliv og sine interesser, sier .

Dagbladets Lørdagsmagasin hadde 28. mai et stort intervju med Karita Bekkemellem Orheim som bekjenner at hun innimellom avreagerer med shopping. Dagbladet fikk være med på kjoleprøving i den tidligere barne- og familiestatsrådens favorittbutikk.

Den slags blir for dumt, mener Georgsen.

-  Fordi hun er kvinne og har andre interesser enn sine mannlige politikerkolleger? Finansminister Per-Kristian Foss snakker jo gjerne om mat?

-  Det er oppsiktsvekkende å ha et intervju med en toppolitiker uten at hun snakker om politikk og større samfunnsengasjement. Hun kan ikke bare gi av seg selv uten å legge vekt på det politiske.

Georgsen tror ikke folk ønsker politikere som underholdningsfigurer.

Prinsipiell debatt?

Karita Bekkemellem Orheim kvitterer med å ramse opp flere andre toppolitikere som har gitt portrettintervjuer i forskjellige medier.

-  Kjell Magne Bondevik på graven til sin mor 26 år etter hun døde. Kristin Krohn Devold har gitt intervju i separasjonstida i VG, og tatt med journalister i skibakken. Erna Solberg snakker om privatliv og vekten sin i Det Nye. Trekker Høyre nå opp en prinsipiell debatt om forholdet mellom presse og politikere, og hva er konsekvensen i så fall av dette? Eller lager de andre regler for politikere de er uenige med?

Ap-politikeren mener det ikke spiller noen rolle om det er i ukeblad eller dagspresse politikerne blir intervjuet:

- Det skillet er umulig å gjøre slik mediebildet er i dag. Jeg mener vi hele tida må trekke opp grenser for hva vi stiller opp på. Dette går så lenge man kan trekke opp rammene med pressen om at så langt, men ikke lenger. Her hviler det også ansvar på media, og de overskriftene de lager.

Karita Bekkemellem Orheim har opplevd kjolehets før. Høsten 2002 ble hun beskyldt for å være mer opptatt av å ta seg ut på bilder enn av politikk.

-  Hadde det vært annerledes hvis jeg hadde vært opptatt av vin eller fotball?