Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lei av rudebil og riffla påmm fri.

Arendal vil lære image-bygging. Av Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arendal kommune legger mye ressurser i å snu byens image vekk fra \'riffla påmm fri\' og \'rudebil\', skriver agderposten.no I kommunens nye omdømme-bygging er det Drammen som er det store forbildet. Drammen har selv slitt med negativt omdømme, og har ved flere anledninger blitt stemplet som \'harryby\'.

- Drammen er helt klart et forbilde for oss. De har utviklet en spennende by, noe vi også har lyst til. Drammen er på vei ut av harrystempelet, sier kommuneleder i Arendal kommune, Kjell Sjursen til dagbladet.no.

Drammen har gjennom et nytt prosjekt bygget opp byen nede ved havneområdet. Dette har gjort byen litt mer attraktiv.

- Drammen er gode. De skaper en identitet, noe vi også vil gjøre. Folk skal kunne være stolte av byen sin, sier Sjursen.

- Unik beliggenhet.

Sjursen mener det er viktig å se på det positive ved byen, slik at det blir holdepunktet i ombyggingen.

Gjennom byggingen av byens nye rådhus har kommunen klart å bygge Sørlandets største kulturhus. Huset har 750 sitteplasser, og blir et kombinert rådhus, kultur og konserthus.

- Jeg har noen ganger spurt folk utenbys hva som først og fremst slår dem når de hører Arendal. Stort sett svarer de \'rudebil\' og \'riffla påmm fri\'. Men vi vet jo samtidig at vi har et veldig konkurransedyktig næringsliv og en helt unik beliggenhet med nærhet til sjøen. Der ligger det et potensial for livskvalitet, og det må vi klare å få synliggjort, sier Sjursen til agderposten.no.

Drammen har hatt flere prosjekter som har gjort at byen nå er på vei i riktig retning.

- Drammen har kommet langt. Jeg tror folkene som bor her er positive til det som har skjedd og det som skal skje. I tillegg har vi fått positive tilbakemeldinger fra de utenbys fra, sier kommuneplanlegger i Drammen kommune, Theis Jull Theisen, til dagbladet.no.

Et prosjekt kommunen har jobbet med omfatter elven som renner gjennom byen. Theisen forteller videre at den er blitt rensket opp, og at det nå er vann med badevannskvalitet som renner gjennom byen.

- Det var utrolig hyggelig å høre at Arendal kommune vil bruke oss som et forbilde. Det beviser jo at vi har gjort noe riktig i allefall, avslutter Theisen.

Påmm fri: Harald Eia og co. har satt et tydelig preg på hva folk forbinder med Arendal.
Idyll: Drammensere er positive til "nye" Drammen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media