Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lei av vinteren? Til uka kan det bli opp mot ti varmegrader

Men vind og perioder med nedbør kan legge en demper på vårtemperaturen.

PLUSSGRADER: Bor du sør i Norge, har vi en god nyhet til deg: til uka kan du oppleve vårlige temperaturer opp mot - og kanskje over - ti grader. De gule områdene indikerer plussgrader. Illustrasjon: Yr.no
PLUSSGRADER: Bor du sør i Norge, har vi en god nyhet til deg: til uka kan du oppleve vårlige temperaturer opp mot - og kanskje over - ti grader. De gule områdene indikerer plussgrader. Illustrasjon: Yr.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bor du sør i Norge, har vi en god nyhet til deg: til uka kan du oppleve vårlige temperaturer opp mot - og kanskje over - ti grader.

Det er dessverre en hake, forteller statsmeteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Sørlandet og Østlandet for stort sett opphold, perioder med sol og behagelige temperaturer nesten hele neste uke, men regn med litt vind, sier Ager-Wick.

Hvis du på død og liv skal henge fra deg vinterjakka hjemme, kan det derfor være lurt å ikle seg med en vindjakke, mener meteorologen.

- Temperaturene skyldes stor lavtrykksaktivitet, og det gjelder hele Østlandet og Sørlandet. At temperaturene kan komme opp mot ti grader, og kanskje over, på dagen, er godt mulig, sier Ager-Wick.

Mildvær også i nord

Nord-Norge blir imidlertid ikke helt forbigått av vårværet. Lavtrykket vil også gå nordover, men hvor langt det når, er for tidlig å si.

- Deler av både Nordland og Troms vil nok få smake på mildværet, sier statsmeteorologen Ager-Wick, som selv sitter i Tromsø, og legger derfor til:

- Her har det vært flott vintervær, så her i nord håper vi at temperaturene forblir på minussiden.

For i tillegg til mildere vær, er det også meldt nedbør og vind flere steder i nord. Nordland og Troms er særlig utsatt, forteller meteorologen.

Helgeværet

Og lavtrykket melder seg allerede i helgen. Kombinert med nedbør fra vest og vind fra sør, kan det skape skydekke, kanskje også tåke, i Oslo og Holmenkollen på søndag. Ikke de beste forholdene til det planlagte hopprennet i Norges nasjonalanlegg.

- Dette kan skape tåke, i alle fall muligheter for lavt skydekke. Det gjør seg først og fremst gjeldende tidlig på dagen, så det kan også sprekke opp, sier Ager-Wick.

Slik blir været helgeværet i Norge, ifølge meteorologen:

  • Nord-Norge: Lørdag og søndag er det meldt nedbør i form av snøbyger i Nord-Norge. Søndag kommer lavtrykket inn mot Troms og Finnmark fra Nordland. Særlig Nordland får stigende temperaturer i helga. I Troms og Finnmark kommer bygeværet til å roe seg, og det kan bli litt sol. I Bodø kan det bli opp mot fire, fem plussgrader på søndag. Nedbøren som er varslet, vil komme som snø i fjellene.
  • Midt-Norge: Fra vest kommer det en front som vil gi regn på kysten og snø i høyden. På Vestlandet blir det stort skyet hele lørdagen. Fronten fra vest setter opp et særlig vindfelt. Særlig Vestlandet får merke både vind og nedbør. Det relativt beste været får Møre og Romsdal, som ligger delvis i le for vinden. Der blir det minst nedbør og perioder med sol. Trøndelag kan få av det samme været. Også i Midt-Norge vil lavtrykket gjøre seg gjeldende.
  • Sør-Norge/Østlandet: Lavtrykket fortsetter å prege Sør-Norge og Østlandet, og store deler av regionen ligger i le for den verste vinden fra vest. Det kan imidlertid blåse godt flere steder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media