Lei Erna-angrep: - Svakt

Statsminister Jonas Gahr Støre synes lite om Høyre-leder Erna Solbergs stadige angrep på regjeringen. - Vi skal vise henne.

HAR FÅTT NOK: Statsminister Jonas Gahr Støre synes lite om Høyre-lederens stadige angrep på regjeringen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR FÅTT NOK: Statsminister Jonas Gahr Støre synes lite om Høyre-lederens stadige angrep på regjeringen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): - Jeg synes det er et svakt angrep fra Erna Solberg. Hun bruker tida på å tegne et bilde av Norge som jeg synes er veldig beklagelig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Dagbladet.

Da Høyre-lederen fikk anledning til å juble over den gode målingen i Dagbladet tirsdag, brukte hun det meste av spalteplassen til å gå til angrep på regjeringen.

Hun fortalte at hun tror mange velgere stemte på en annen politikk i 2021 enn det Støre-regjeringen i realiteten har servert, og uttalte at hun tror velgerne trodde på mindre venstredreining i politikken enn de har fått.

Det er en kritikk Støre har lite til overs for.

Reagerer

- Du har en Høyre-leder som flyr høyt på målingene og som reiser rundt å tegner et nattsvart bilde av situasjonen, sier Støre til Dagbladet.

- Det synes jeg ikke noe om, fortsetter han.

Han viser til at Solberg, både til Dagbladet tirsdag, og under stortingets spørretime onsdag, tegner et dystert bilde av situasjonen i Norge.

Til Dagbladet sa Solberg blant annet at hun tror forholdet regjeringen har til næringslivet og verdiskapingen i Norge spiller inn på regjeringens målinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer