Lei hålka? Nå kommer kulda

I helga ventes pent, men kaldt vær over de fleste delene av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Skydekket kommer til å bryte opp, og det ser ut til at perioden med mye snø på Østlandet er over, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.

34 kuldegrader

Dette innebærer to ting: Finvær på dagtid og iskalde netter.-  Det er først og fremst på Østlandet det blir kaldere enn det vi har vært vant til den siste tida. I Oslo kan nattetemperaturen falle ned mot 10-15 kuldegrader, og i indre strøk kan den gå under 20 grader, sier han.

Kaldest er det imidlertid i nord. Da Dagbladet snakket med Haga rett før midnatt, viste den siste temperaturoppdateringen fra Kautokeino 34 kuldegrader. Nord-Norge vil også kunne få en del snøbyger i helga.

Fra Lofoten til Nordkapp ventes også kuling.

Sol og pent vær

Selv om det kanskje ikke vises på været, er vi nå tre dager inni den første vårmåneden.

-  Denne uka har vi hatt vinterlige temperaturer, men sola er kommet såpass høyt på horisonten nå at den begynner og varme relativt mye.

Om dagen vil det derfor ikke bli spesielt kaldt, men behagelige temperaturer og pent vær, sier Haga.

Det ventes kalde østlige vinder over det meste av landet. Så selv om snøen blir lettere å flytte på når det er kaldt, er sjansene store for at det vil ganske mye snøfokk.

POSTEN SKAL FRAM: Shelly Tregay trosset i går slaps og snø på jobb som sykkelbud i Oslo sentrum. Budet fra Oslo Budservice lar seg ikke stoppe av de store snømengdene som har falt over Østlandet de siste ukene.