- Lei løgnene fra Skah

- Det har vært så mange løgner og nå er jeg lei, sier Skahs ekskone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En sliten Anne Cecilie Hopstock forteller til Dagbladet at hun er lei av det hun omtaler som en rekke løgner fra Khalid Skah.

- Det har vært så mange løgner og nå er jeg lei. Det er fakta at barna har rømt fra ham to ganger. De har en gang vært veldig glade i faren sin, sier Hopstock.

- Men de har vært utsatt for en grusom prosess, sier hun.
Skah hardt ut

På en pressekonferansen i dag gikk Skah hardt ut mot den norske ambassadøren i Marokko, norske myndigheter og ekskona Hopstock.

- Den norske demokratiske regjeringen bortfører barna, hevder Skah.

- Barna mine er ulovlig holdt unna meg. Andre har tatt seg til rette, og bestemt skjebnen til to marokkanske barn. Jeg lurer på hva som er ideen bak det hele. Ambassadøren har på alle måter prøvd å ta barna vekk fra meg. Ambassadøren har tatt seg inn i huset mitt uten lov, og fjernet barna - uten å spørre hva de ønsker.

- Jeg er her for å fortelle sannheten. Barna mine har levd et godt liv i marokko, sier Khalid Skah til de frammøtte journalistene i Rabat.

- Vil bo hos mor
Anne Cecilie Hopstock og barna har ikke sett pressekonferansen til Skah.  Men barna har ifølge moren reagert sterkt på situasjonen som er oppstått.

- Barna har det godt for seg selv. Og de vil bo hos sin mor, sier Anne Cecilie Hopstock til Dagbladet.

Flyktet hjem
Den daværende verdensstjernen Skah fant kjærligheten i oslojenta Anne Cecilie Hopstock (43) etter å ha vunnet OL-gull i 1992. Etter at paret hadde fått to barn, begynte ekteskapet å hangle.

Høsten 2006 flyttet de to til Marokko, for å bo der i ti måneder. Etter flyttingen gikk mye galt. Anne Cecilie Hopstock flyktet i fortvilelse fra Marokko, mens barna ble holdt igjen.

Barna rømte under dramatiske omstendigheter i begynnelsen av mars i år. De ble avslørt, og straffen var at de ble tatt ut av skolen og plassert på en øde gård, vel halvannen time sør for Rabat.

Skah hevder at barna kom til Norge ved hjelp av norske myndigheter, og at motivet for å ta barna til Norge er å vinne stemmer i høstens valgkamp.

Skah blir beskyldt for å ha kommet med konkrete drapstrusler mot flere av medarbeiderne på den norske ambassaden i Marokko, og skal ha oppsøkt ambassadebygningen.

- LEI LØGNENE:  Barna har vært glad i faren sin en gang. Men de har vært utsatt for en grusom prosess. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- LEI LØGNENE: Barna har vært glad i faren sin en gang. Men de har vært utsatt for en grusom prosess. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer