Lei pizza, bensin og pingpong-politikk

Hydro-sjef Eivind Reiten (51) synes det er trist at det eneste som engasjerer folk, er bensinpriser og frossenpizza. Han er lei «pingpong-politikken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VUKU, NORD-TRØNDELAG (Dagbladet): -  For å være helt ærlig, så er jobben min så altoppslukende at jeg ikke har tid til dagdrømmerier. Men når dagene blir for tettpakket, er trøsten at «det kommer en høst i år, også». Da drar jeg hit, jakter og har mine hellige stunder. Jeg har vært oppi fjellet her og rekognosert nå, hatt med fiskestanga.

Generaldirektøren i Norsk Hydro slenger av seg ryggsekken og setter seg ned i sola på Holmen gård i Verdal kommune. Svaiende åkrer og ei sølvsnodd elv strekker seg ut foran oss.

Snart ferie

Det er styremøte i Verdalsbruket, han har kastet slips og skjorte, romsdalingen trapper ned til ferie. Dagen før har han tatt seg av Hydro-gjester på Stiklestad-spelet, delt ut klemmer til statsråder, og hvisket statsminister Kjell Magne Bondevik et og annet i øret. Om EU. Reiten var selv fiskeriminister i Willoch-regjeringen og oljeminister i Syse-regjeringen for Senterpartiet.

-  Bondevik er i tenkeboksen. Har han bestemt seg?

-  Jeg kjenner godt til hans synspunkter, men det har jeg ikke tenkt å si.

-  Religionskrig

-  Du er den tidligere Senterparti-statsråden som ble for EU-medlemskap, du?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer