Leia (8) og Caroline (5) overlevde to døgn i villmarken alene

To søstre på fem og åtte år overlevde alene i Californias villmark i 44 timer.

OVERLEVDE: Søstrene (f.v) Leia og Caroline Carrico klarte seg alene i Californias villmark i 44 timer før de ble funnet. Foto: Humboldt County Sheriff's Office via AP
OVERLEVDE: Søstrene (f.v) Leia og Caroline Carrico klarte seg alene i Californias villmark i 44 timer før de ble funnet. Foto: Humboldt County Sheriff's Office via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag ble søstrene Leia (8) og Caroline (5) Carrico meldt savnet etter at de hadde forsvunnet fra sitt hjem i California, USA, skriver nyhetsbyrået AP.

Etter en stor leteaksjon ble jentene funnet i god behold søndag. Da hadde de vært alene i Californias villmark i 44 timer.

- Det er med glede at jeg kan fortelle at vi har sett et mirakel i dag. Caroline og Leia har blitt funnet i god behold i sørlige Homboldt, sa politisjef i Humboldt County, William Honsal under en pressekonferanse søndag, noe som førte til at redningsmannskapet på stedet brøt ut i vill jubel, ifølge Yahoo News.

- Helt utrolig

Med noen granolabarer, rosa gummistøvler og litt villmarkserfaring gjennom en lokal klubb, klarte jentene seg de to døgnene alene.

Søstrene ble sist sett fredag ettermiddag utenfor deres hjem i Benbow, som er et lite område cirka 300 kilometer nordøst for Sacramento.

Helikopter og sporhunder ble satt inn i leteaksjonen, samt flere politifolk og letemannskaper. Sammen dekket de et ganske stort og røft område i søket etter jentene.

Allerede lørdag var letemannskaper overbevist om at de ville finne de to jentene, da det ble gjort funn av granola-papir og fotspor.

Det skulle likevel gå ytterligere et døgn før to brannmenn fant de to jentene søndag morgen. De lokaliserte søstrene ved å følge fotsporene deres.

- Veldig mange av oss fikk ikke noe søvn de siste 48 timene. At dette skulle ende så positivt er helt utrolig. Disse jentene har definitivt en overlevelseshistorie å fortelle, sier Honsal.

- Et mirakel

Jentene var dehydrerte og kalde da de ble funnet, men uskadd og i «godt humør».

- Dette er et mirakel. Dette er rufsete terreng, dette er et ekstremt miljø. Det er ganske utrolig hvordan de klarte å være der ute i 44 timer, sier Honsal.

Politisjefen forteller at jentene har noe villmarkserfaring gjennom en lokal 4H-klubb, og myndighetene tror dette kan ha reddet de to jentenes liv.

Granolabarene de to jentene hadde med seg var også til hjelp. Politisjef Honsal forteller at jentene straks de ble funnet ble gitt varme klær, vann og mat og ble undersøkt.

På tross av det som må ha vært en ekstrem opplevelse for to små jenter, var de i godt humør og hadde det bra.

Dermed fikk politisjefen søndag gleden av å overbringe den gode nyhetene til jentenes mor søndag formiddag.

- Hun smeltet helt på telefonen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer