DREPT: Leiby Kletzkys siste ferd ble fulgt av tusenvis av mennesker. Han ble bortført av en fremmed da han spurte om veien, den første dagen han fikk lov å gå alene hjem fra skolen. Foto: AP
DREPT: Leiby Kletzkys siste ferd ble fulgt av tusenvis av mennesker. Han ble bortført av en fremmed da han spurte om veien, den første dagen han fikk lov å gå alene hjem fra skolen. Foto: APVis mer

Leiby (8) ble bortført, drept og partert første gang han gikk hjem alene

Tusenvis kom i begravelsen i det jødiske nabolaget i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bortføringen og det brutale drapet på Leiby Kletzky (8) sjokkerer innbyggerne i det rolige jødiske nabolaget Borough Park i New York.

Leiby fikk mandag for første gang lov av foreldrene sine å gå alene hjem fra skolen. Han skulle møte moren sin på et gatehjørne, sju kvartaler unna, men åtteåringen nådde aldri fram.

I stedet ble han bortført, drept og seinere partert av Levi Aron (35).

Da Leiby ikke møtte moren som planlagt, ble det slått full alarm. Halvannet døgn seinere banket politiet på døra til drapsmannen, takket være bilder fra et overvåkingskamera som viste Aron sammen med åtteåringen.

«Hvor er gutten?» spurte politiet Aron, som bare nikket i retning av kjøkkenet.

Gikk på jobb Det politiet oppdaget på kjøkkenet, var som tatt ut av en skrekkfilm. Døra på fryseren hadde størknede blodflekker, og da politiet åpnet døra, fant de Leibys føtter, avkuttet og pakket inn i plastikk.

I kjøleskapet fant de tre blodige kniver. En plastpose med blodige håndklær sto på gulvet.

ARRESTERT: Politiet arresterte Levi Aron halvannet døgn etter bortføringen. Da hadde han allerede drept og partert den åtte år gamle gutten. Her føres han inn i arresten. Foto: AP Photo/John Minchillo/Scanpix
ARRESTERT: Politiet arresterte Levi Aron halvannet døgn etter bortføringen. Da hadde han allerede drept og partert den åtte år gamle gutten. Her føres han inn i arresten. Foto: AP Photo/John Minchillo/Scanpix Vis mer

- Det er enhver forelders verste mareritt, sa Raymond Kelly i New York-politiet etter arrestasjonen av Levi Aron, som nå er siktet for forsettlig drap.

Aron er skilt og bor alene på et loft i en bygning han deler med faren og onkelen sin. Han arbeider i en dataforretning og møtte opp på jobb som vanlig tirsdag, dagen etter at han bortførte og drepte åtteåringen.

Tusenvis samlet seg 35-åringen har fortalt politiet at han fikk panikk da bilder av savnede Leiby ble distribuert i nabolaget hans, da han var på vei hjem fra jobb tirsdag. Han forsøkte dermed å skjule sporene sine ved å partere liket. Ingenting av det 35-åringen har forklart i avhør, kaster noe lys over et eventuelt motiv for de grufulle handlingene.

- Dette er ikke et belastet nabolag. Alle er fullstendig skrekkslagne. Alle er fullstendig i sjokk, det er umulig å tro, utenfor vår fatteevne. At en liten gutt plutselig skal forsvinne, og de detaljene. At ugjeringen i tillegg er begått av en person i vårt eget miljø, er forferdelig, sier lokalpolitiker Dov Hikind.

Både drapsmannen og offeret er jøder, og da Leiby ble gravlagt i går, samlet tusenvis seg utenfor synagogen for å ta et siste farvel med gutten og vise at de står samlet etter hva en 73 år gammel pensjonist i området kalte «en umenneskelig handling».

SJOKKERTE: Folkemengden lar Levi Aron høre det når han føres inn til retten. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/Scanpix
SJOKKERTE: Folkemengden lar Levi Aron høre det når han føres inn til retten. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/Scanpix Vis mer