Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leide bobil med stjålet førerkort

Nå er bobilen til 700 000 kroner sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Remi Schjeldrup (26) skjønte ingenting da moren hans ringte og sa at han måtte levere tilbake bobilen han hadde leid i Bodø. Schjeldrup var nemlig i Oslo og hadde ikke vært i Nord-Norge på flere uker.

- Det viste seg at noen har funnet førerkortet som jeg mistet på Sortland for et par uker siden, og har leid en bobil med førerkortet mitt, sier Schjeldrup til Dagbladet.no.

Bobilen, en Volkswagen Solifer S660, ble leid torsdag i forrige uke og skulle leveres tilbake i går. Som ny er bobilen verdt rundt 700 000 kroner.

- Jeg ble ganske sjokkert da mamma ringte, og hun skjønte ikke så mye hun heller. Hun visste at jeg var i Oslo, men hadde fått en telefon fra Bodø bobilutleie om at jeg ikke hadde levert tilbake bilen jeg hadde leid hos dem, sier Remi Schjeldrup.

- Virket naturlig

Ingrid Straumen Didriksen i Bodø bobilutleie, firmaet som leide ut bobilen, bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.no.

- Det var en kunde som bestilte bil hos oss på vanlig måte. Han la fram identifikasjon på vanlig måte, betalte 5400 kroner kontant og oppga et telefonnummer vi kunne nå han på, sier hun.

Ifølge Didriksen fortalte mannen at han skulle reise litt rundt i Bodø i noen dager, og at han derfor trengte en bobil.

HER ER BOBILEN: Bobilen er en Volkswagen Solifer S660 og er verdt omtrent 700 000 kroner. Den er nå meldt stjålet. Foto: Bodø bobilutleie
HER ER BOBILEN: Bobilen er en Volkswagen Solifer S660 og er verdt omtrent 700 000 kroner. Den er nå meldt stjålet. Foto: Bodø bobilutleie Vis mer

- Han virket naturlig, så vi reagerte ikke noe på at han så litt ung ut på bildet. Folk får tross alt førerkort fra de er 18 år, sier hun.

Sa opp telefonnummeret

Men da bobilen ikke ble levert i går som avtalt, skjønte Didriksen at ikke alt var som det skulle. Hun ringte telefonnummeret mannen hadde oppgitt til henne, men det var sperret.

- Da ringte vi politiet. De kontaktet Telenor som kunne fortelle at telefonnummeret var blitt oppsagt på torsdag, samme dag som mannen leide bobilen hos oss.

Nå er saken politianmeldt, og bilen er meldt stjålet.

- Det vi håper er at mannen ikke ligger et sted og er skadet. Vi får håpe han har kjørt den et sted og satt fra seg bilen slik at den blir funnet, sier hun.

Didriksen synes det er synd at noen kan få ødelagt ferien sin fordi bobilen ikke har blitt levert tilbake.

- En ting er at vi har mistet en bobil, men det verste er at noen som har leid en bobil kan få ferien sin kansellert fordi det ikke finnes nok biler. I hele dag har vi jobbet for å få organisert en bil til en belgisk famlilie som skulle ferie i Nord-Norge, sier hun.

image: Leide bobil med stjålet førerkort

Få opplysninger

Operasjonsleder André Almbakk i Salten politidistrik, sier til Dagbladet.no at den stjålne bobilen nå er etterlyst i store deler av Nord-Norge.

- Politiet har få opplysninger i saken, så vi håper folk på campingplasser rundt om i landet kan følge litt med, sier han.

Remi Schjeldrup håper ikke bobiltyveriet får konsekvenser for han.

- Det hele er helt utrolig. Men jeg hadde meldt førerkortet mitt mistet, så jeg tror det skal ordne seg, sier han.

SKJØNTE INGENTING: Remi Schjeldrup (26) skjønte ikke mye da moren ringte å sa at han måtte levere tilbake bobilen han hadde leid i Bodø.