Leide bodyguard mot tryllemann

Den svenske TV-sjefen Mats Örbrink blir nå utsatt for drapstrusler etter å ha sendt TV-serien «Trollmannens Hemmeligheter». Våren 1994 måtte TV2s Trygve Rønningen leie livvakt etter å ha avslørt trylletricks på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programsjef i den svenske Kanal 5 har det ikke greit om dagen. I hele tre uker har han blitt utsatt for intensiv telefonterror, ofte opptil 15 ganger daglig.

- Det er jævlig ubehagelig, spesielt for min ni år gamle sønn. Han har måttet ta imot samtaler der en mann sier vi skal drepe din far, forteller TV-sjefen til den svenske avisen Aftonbladet.

-Høres kjent ut

- Dette høres kjent ut, sier Trygve Rønningen i TV2 til Dagbladet :på nettet. Han mottok regelrette drapstrusler etter at underholdningsprogrammet Nå eller Aldri i sesongen 1993-94 avslørte trylletricks på TV. Truslene kom over telefon, hjemme på døren hans, og i tilknytning til TV-sendinger.

Fikk du sporet hvem dette var?

- Saken er formelt sett henlagt av politiet, men både jeg og politiet tror vi vet hvem det er, uten at vi har nok beviser til å kjøre en rettsak på det.

Er vedkommende medlem av Den Magiske Sirkel i Norge?

- Jeg vet ikke om han formelt er det, men han holder på med tryllerier.

Etter de første fire planlagte programmene valgte TV2 å ikke avsløre flere tricks.

- Dette skyldes en kombinasjon av kraftige henstillinger fra tryllemiljøet, litt min egen sikkerhet, og at vi ikke hadde mere godt stoff på lager.

Hvilke råd har du til din svenske kollega?

- Han bør prøve å leve videre som vanlig. Det jeg valgte å gjøre, siden politiet ikke er bodyguards i dette landet, var å leie inn en privat vakt som fulgte meg en par måneders tid, tok vanlige forhåndsregler og ellers levde videre som normalt.

Men Rønningens svenske kollega vet nok hvordan å takle dette. Det er nemlig ikke første gang han har blitt utsatt for drapstrusler etter kontroversielle avgjørelser:

- Jeg mottok også trusler da vi for tre år siden sluttet å sende serien «Santa Barabara». En får trøste seg med at en i det minste har et yrke som engasjerer folk.