Leide inn livvakt på skolen

Voldstruede Siri Bjerkeseth (17) var så redd at hun måtte ansette livvakt for å våge å gå på skolen. Lærerne på Manglerud skole ante ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forkledd som vaktmester fulgte Torben A. Lundberg hver bevegelse Siri Bjerkeseth gjorde på skolen i en periode like før jul, ifølge Nordstrands Blad.

17-åringen har siden november 2001 blitt terrorisert av en ungdomsgjeng i Oslo.

Hun har blitt svidd med syre, truet med pistol, banket opp, og seinest i høst skal hun ha blitt forsøkt voldtatt. Bjerkeseths familie tror det er den samme ungdomsgjengen som står bak alle overgrepene etter at hun kastet dem ut fra en bursdagsfest.

Forkledd

Torben A. Lundberg. har vært i kontakt med familien i forbindelse med sikkerhetsforholdene rundt Siri helt siden første gang hun ble overfalt. Denne gangen valgte Lundberg å kartlegge hele hennes skolehverdag. Bare rektor, skoleledelsen og et par av lærerne visste hva den assisterende vaktmesteren egentlig gjorde.

- Hele poenget var at så få som mulig skulle vite hva jeg drev på med. Jeg gikk rundt i arbeidsklær, og observerte alle situasjoner rundt Siri, sier Lundberg.

Han vil ikke gå nærmere inn på resultatene av operasjonen.

- Det er opp til politiet å kommentere dette. Jeg har hatt en god dialog med politiet og foretar ingen bevegelser uten deres samtykke. Jeg har også samarbeidet godt med skolen. Det er foreldrene som har engasjert meg for å følge utviklingen i en eventuell problemstilling mot Siri på skolen, sier Lundberg.

Han legger til at det ikke er elever fra skolen som har truet henne, men at det er elever utenfra.

Rektor fornøyd

Hele skolen har engasjert seg i Siri-saken. I høst fulgte elever og lærere med henne til enhver tid.

Rektor Eva Heir er fornøyd med arbeidet Lundberg gjorde som observatør og sikkerhetsvakt for Siri.

- Grunnen til at vi tillot dette opplegget var for å få tak i navn og ansikt på de som besøkte skolen i forbindelse med Siri, forteller hun.

Tungt for familien

- Lundberg observerte tilfeller hvor det ble utført provokasjoner mot Siri fra folk som kom i bil til skolen. Men saken er ikke over, ingen av gjerningsmennene er tatt, sukker moren Margrethe Bjerkeseth.

- Vi ser gjerne at dette tar slutt, at gjerningsmennene blir tatt. Politiet har henlagt den siste saken på grunn av bevisets stilling. Hun er et offer for omvendt bevisførsel, sier moren.

LIVREDD: Siri Bjerkeseth har levd med trusler og vold fra en ungdomsgjeng siden 2001. 17-åringen tør ikke gå noe sted alene.