Leide jumbojet for å lure USA

Selv luftforsvaret måtte sjekke om taggingen av «Air Force One» var ekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag ble en kornete video av ungdom som klatrer over piggtrådgjerder og tagger det amerikanske presidentflyet med «Still Free» sendt rundt på nettet. Videoen var så realistisk at det amerikanske luftforsvaret måtte sjekke om noen faktisk hadde greid å tagge ned et av president George W. Bush\' fly.

- Vi ser på videoen vi også, det ser veldig ekte ut, kunne en talsmann for luftforsvaret, Bruce Alexander, fortelle da videoen sirkulerte på nettet.

Men det hele var en spøk. Lørdag avslørte mannen bak stuntet, Marc Ecko, at de hadde leid et Boeing-fly og malt den ene siden slik at det skulle se ut som om det var den amerikanske presidentens fly, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg ønsket å gjøre noe kulturelt viktig, å lage et ekte popkulturelt øyeblikk, sier Ecko til AP.

Ifølge nyhetsbyrået var han og kumpanene leid inn av et motebyrå fra New York for å gjøre jobben, og ifølge Ecko er det greit å ha kapital i ryggen om man skal utføre et stunt av denne dimensjonen. Ecko leide et cargofly i California, leide inn malere som kopierte Air Force One\'s utseende, og produserte filmen som lurte USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer