Leide jumbojet for å lure USA

Selv luftforsvaret måtte sjekke om taggingen av «Air Force One» var ekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag ble en kornete video av ungdom som klatrer over piggtrådgjerder og tagger det amerikanske presidentflyet med «Still Free» sendt rundt på nettet. Videoen var så realistisk at det amerikanske luftforsvaret måtte sjekke om noen faktisk hadde greid å tagge ned et av president George W. Bush\' fly.

- Vi ser på videoen vi også, det ser veldig ekte ut, kunne en talsmann for luftforsvaret, Bruce Alexander, fortelle da videoen sirkulerte på nettet.

Men det hele var en spøk. Lørdag avslørte mannen bak stuntet, Marc Ecko, at de hadde leid et Boeing-fly og malt den ene siden slik at det skulle se ut som om det var den amerikanske presidentens fly, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg ønsket å gjøre noe kulturelt viktig, å lage et ekte popkulturelt øyeblikk, sier Ecko til AP.

Ifølge nyhetsbyrået var han og kumpanene leid inn av et motebyrå fra New York for å gjøre jobben, og ifølge Ecko er det greit å ha kapital i ryggen om man skal utføre et stunt av denne dimensjonen. Ecko leide et cargofly i California, leide inn malere som kopierte Air Force One\'s utseende, og produserte filmen som lurte USA.

- Det var ikke billig, så du må være rik for å få det til, forteller Ecko til AP.

  • Ecko har selvfølgelig laget en egen nettside hvor han forklarer hvorfor han gjorde det. Sjekk ut Stillfree.com.
IKKE NOE BILLIG STUNT: - Du må være veldig rik for å få det til, forteller mannen bak taggestuntet mot George W. Bush\' fly. Uten å oppgi hvor mye motebyrået i New York betalte for å få det til. Foto: Still Free.com
IKKE NOE BILLIG STUNT: - Du må være veldig rik for å få det til, forteller mannen bak taggestuntet mot George W. Bush\' fly. Uten å oppgi hvor mye motebyrået i New York betalte for å få det til. Foto: Still Free.com Vis mer
NARRET LUFTFORSVARET: Her tagger Mark Ecko den innleide Boeing-maskinen han malte. Videoen ser så ekte ut at Luftforsvaret måtte sjekke om presidentens fly virkelig var tagget.