Leide ut for 1,4 millioner i fjor: Hoffet jobber for kronprins Haakons private leietakere

- Dersom vi ber dem om å komme og gjøre noe, så kommer de og gjør det, sier en av kronprinsens private leietakere til Dagbladet.

HAAKON LEIER UT - HOFFET VEDLIKEHOLDER: Kronprins Haakon leier ut hus og hybler på Skaugum og en øy med hytte utenfor Risør. I fjor ga det 1,4 millioner kroner i inntekter. Kronprinsen får inntektene, hoffet tar kostnader med vedlikehold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
HAAKON LEIER UT - HOFFET VEDLIKEHOLDER: Kronprins Haakon leier ut hus og hybler på Skaugum og en øy med hytte utenfor Risør. I fjor ga det 1,4 millioner kroner i inntekter. Kronprinsen får inntektene, hoffet tar kostnader med vedlikehold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke avdekket Dagbladet at kong Harald og kronprins Haakon har latt Det kongelige hoff bruke penger bevilget fra Stortinget til vedlikehold, forvaltning og vaktmestertjenester på de kongeliges sju private eiendommer.

Slottets pengebruk vakte sterke reaksjoner i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, som er ansvarlig for bevilgningene.

Komiteleder Martin Kolberg (Ap) skal ikke ha vært kjent med Slottets pengebruk. Det samme sier komitekollega Abid Raja (V).

- Slottet har ikke brukt pengene i henhold til Stortingets forutsetninger, sa Stortingets saksordfører for konge-pengene, Per Olaf Lundteigen (Sp) til Dagbladet.

Pengebruken får også refs av flere fagfolk. Flere folkevalgte ønsker en redegjørelse fra Slottet og ansvarlig statsråd Jan Tore Sanner (H).

I kjølvannet av Dagbladets artikkel , publiserte Slottet en pressemelding på sine nettsider og Facebook pengebruken. Der understreket Slottet at hoffets vedlikeholdsarbeider har vært av «ikke verdiøkende karakter».

Nå kan Dagbladet fortelle hvordan hoffet har bidratt på utleide eiendommer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer