Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leide ut leiligheter til prostituerte i Oslo

Gårdeier frifunnet for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har frifunnet en gårdeier som var tiltalt for hallikvirksomhet fordi han leide ut leiligheter til prostituerte i Oslo. Mannen er dømt for trygdesvindel i den samme saken.

Halliktiltalen mot den 56 år gamle mannen kom som et resultat av en større politiaksjon i 2006, skriver Aftenposten.

Oslo tingrett mente mannen hadde brutt den reviderte hallikparagrafen, som gjør det ulovlig å leie ut lokaler man forstår blir brukt til prostitusjon. Han ble dømt til fengsel i halvannet år.

6. desember 2010 kom lagmannsretten til motsatt konklusjon. Mannen kunne dokumentere at leieavtalene ble sagt opp da han ble kjent med at leiligheten ble brukt til prostitusjon.

Han satte også inn vakthold for å stanse prostitusjonen i oppsigelsestiden.

Retten var delt, men flertallet kom fram til at 56-åringen hadde gjort «det man rimelig kan forlange» da han ble kjent med hva slags virksomhet som foregikk.

Gårdeieren fikk samtidig fastsatt en straff på sju måneders fengsel for å svindlet til seg 1,3 millioner kroner i uføretrygd han ikke hadde krav på. En inndragelse på dette beløpet kommer i tillegg til fengselsstraffen.

Fra før er mannen dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for uaktsomt drap etter at deler av en gesims i en bygård han eier i Oslo falt ned og traff en kvinne i hodet i 2007 slik at hun døde.

En 46 år gammel vaktmester som var tiltalt sammen med 56-åringen ble også frifunnet for hallikvirksomhet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!