Leide VHS: Etterlyst i 21 år

- Jeg trodde jeg skulle få hjerteinfarkt, sier Caron McBride, om øyeblikket da hun oppdaget arrestordren mot seg.

ETTERLYST FOR TYVERI: Først 21 år etter at hun ble siktet for å ikke ha levert tilbake en VHS-video hun ikke husker å ha leid, oppdaget Caron McBride at hun var etterlyst av politiet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
ETTERLYST FOR TYVERI: Først 21 år etter at hun ble siktet for å ikke ha levert tilbake en VHS-video hun ikke husker å ha leid, oppdaget Caron McBride at hun var etterlyst av politiet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det har gått 21 år siden Caron McBride (52) ble siktet for tyveri, etter at en utleiefilm av «Sabrina The Teenage Witch» ikke ble levert til en filmutleier i Oklahoma i 1999.

Først i år oppdaget hun at hun hadde vært en etterlyst forbryter siden.

McBride, som nå er bosatt i Texas, skulle endre navnet på førerkortet sitt etter å ha giftet seg. Ifølge USA Today fikk hun for to uker siden beskjed av den lokale samferdselsmyndigheten om at hun først måtte fikse et problem i Oklahoma.

I e-posten fulgte det med et saksnummer og telefonnummeret til tinghuset.

- Jeg trodde jeg skulle få et hjerteinfarkt da jeg ringte og ble fortalt hva det handlet om, sier McBride til USA Today.

KOMPLISERT: Ulrik Giske og Helene Hima fant tonen inne på «Ex on the Beach», men hvordan står det til nå? Vi har sjekket. Video: Rød Løper Vis mer

- Enormt belastende

McBride kan heller ikke huske å ha leid den aktuelle videoen. Hun forteller til CBS at hun bodde med en mann rundt årtusenskiftet, som hadde to unge døtre.

Hun mistenker at han kan ha leid videoen i hennes navn.

- Jeg har aldri sett den serien. Det er ikke min kopp te.

Etter at saken ble omtalt i amerikanske medier, ble saken mot henne henlagt forrige uke. For å få tilbake et plettfritt rulleblad, må hun hyre en advokat for å få saken slettet. Nå undersøker McBride de juridiske mulighetene for å ta saken videre.

- Det har vært enormt belastende for meg og min familie. Jeg blir sintere og sintere jo mer jeg tenker på det, sier hun.

52-åringen mistenker også at hun kan ha gått glipp av flere karrieremuligheter på grunn av siktelsen mot henne. I løpet av de siste 20 åra skal hun ha mistet flere jobber, uten å ha fått noen begrunnelse.

- Dette må være årsaken. Når de har kjørt en bakgrunnsjekk er det jo dette de har funnet, sier hun til Fox 25.

Blir ikke informert av politiet

- Hun kunne ikke vite at hun hadde en arrestordre mot seg uten å ringe politiet og spørre «Hei, har dere en arrestordre mot meg eller noe sånt?», sier advokat Ed Blau i advokatfirmaet Blau Law Firm til News9.

Ifølge Blau, som jobber i Oklahoma, tilhører det sjeldenhetene at noen har en arrestordre mot seg i så lang tid.

Han forklarer politiet i mindre alvorlige saker, som denne, ikke vil oppsøke siktede, men heller vente til personen blir stanset i en fartskontroll eller liknende.

- Dette er en veldig spesiell situasjon, for å si det mildt.

McBride sier hun er glad for å endelig ha oppdaget saken.

- Jeg var heldig. Jeg ble ikke stanset i bilen og arrestert for tyveri. Andre har ikke vært like heldige.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer