Leie for plen: 33 000 kroner

Bjerkvik Tekniske Verksted i Nordland fikk en regning fra Forsvarsbygg på 33 000 kroner for leie av denne plenen. Folk i Forsvaret rister på hodet over Forsvarsbygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Nordland-kommunen Bjerkvik greide til slutt ledelsen ved det tekniske verkstedet å forhandle leieprisen ned til 4000 kroner per måned.

Men også denne leieprisen er hårreisende, mener lokallagslederen for Befalets Fellesorganisasjon, Jarl Wold.

-  Hele saken er jo hårreisende. Vi betaler leie samtidig som vi har ansvaret for vedlikeholdet av plenen, sier Wold.

Han forteller at folk rister på hodet av Forsvarsbygg.

-  Det er unektelig merkelig at Forsvaret skal betale leie for bygg og annet som for lengst er betalt av det offentlige. Dette reiser spørsmål om hvordan man bruker skattebetalernes penger, sier en oppgitt Jarl Wold.

Andre steder er forsvarsanlegg avkrevd leie for flaggstenger.

-  Uhørt prispolitikk

Leder av Befalets Fellesorganisasjon, Didrik Coucheron, mener Forsvarsbygg driver en uhørt prispolitikk med tragiske konsekvenser for økonomien i Forsvaret.

-  Vi har mange eksempler på at Forsvaret betaler langt mer enn hva man skulle tro var mulig i normale leieforhold, sier Coucheron.

Han nevner et ferskt eksempel fra Rogaland, der leieprisen på et lager steg med nær 300 prosent etter at Forsvarsbygg hadde overtatt.

Leie etter dugnad

Et annet eksempel gjaldt bygging av en voll i forbindelse med Landsskytterstevnet på Terningmoen et par år tilbake. Etter at stevnet var over, ble Forsvaret avkrevd leie for vollen.

I Nord-Norge nevnes et eksempel der soldater og befal bygde et velferdsbygg på dugnad. Forsvarsbygg avkrevde her leie da velferdsbygget sto klart.

-  Jeg kan til fulle bekrefte at Forsvarsbygg driver en meget aggressiv prispolitikk som virker ødeleggende på økonomien i Forsvaret, sier Coucheron.

DYR PLEN: Forsvarsbygg krevde 33 000 kroner i leie for denne plenen utenfor Bjerkvik Tekniske Verksted i Nordland. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->KRITISK: Leder for Befalets Fellesorganisasjon, Didrik Coucheron, er svært kritisk til pris- og leiepolitikken til Forsvarsbygg.