Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Leieboer pågrepet

En mann i 20-åra er pågrepet etter at en kvinne (55) ble funnet død i leiligheten sin i Eidsvoll i går. Mannen har vært leieboer hos den avdøde kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EIDSVOLL/OSLO (Dagbladet): Drapsalarmen gikk i Eidsvoll i går, etter at en 55 år gammel kvinne ble funnet død med omfattende ytre skader. Kvinnen ble funnet i sitt eget hjem i boligområdet Styrilia i 16.15-tida.

En drøy time seinere ble en mann i begynnelsen av 20-åra pågrepet.


-  Han ble pågrepet mens han kjørte i kvinnens bil, på vei sørover på E6, sier Asbjørn Nerbø, lensmann i Eidsvoll og Hurdal, til Dagbladet. 

Kastet drapsvåpenet?

Den døde 55-åringen ble funnet av et kvinnelig familiemedlem.

-  Hun reagerte på at bilen var borte, og vi etterlyste den internt. En politipatrulje oppdaget bilen på E6, og stoppet og pågrep mannen. Vi undersøker nå hvordan han har fått tilgang til bilen, sier Nerbø.

Mannen skal ha kastet en gjenstand ut av bilen under kjøreturen, og politiet søkte i går etter den med hunder. Politiet ville ikke kommentere om det kan være et mulig drapsvåpen.

Politiet mener det har skjedd noe kriminelt, og skadene på kvinnen og omstendighetene på åstedet gjør at politiet jobber ut fra en drapsteori. Politiet bekrefter at den pågrepne mannen er mistenkt i saken, men han var i går kveld ikke formelt siktet for drap.

 FULL DRAPSALARM:  Politiet sikret i går spor utenfor garasjen til den avdøde kvinnen. 55-åringen ble funnet død, med omfattende skader i sitt hjem i Styrilia i Eidsvoll. Foto: Bjørn Langsem
FULL DRAPSALARM: Politiet sikret i går spor utenfor garasjen til den avdøde kvinnen. 55-åringen ble funnet død, med omfattende skader i sitt hjem i Styrilia i Eidsvoll. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Bodde hos avdøde

Dagbladet har opplysninger om at mannen skal ha vært leieboer hos avdøde.


-  De to kjente hverandre, men var ikke i familie. Men det stemmer at han i perioder har bodd i samme hus som henne. Men vi kjenner ennå ikke de formelle vilkårene rundt dette, sier lensmann Nerbø. 

Det skal ikke være vitner til hendelsen, men politiet avhørte i går familiemedlemmet som fant den døde kvinnen. Politiet jobbet i går med å sikre spor i og rundt boligen. Blant annet sikret de spor ved garasjen. Hele tomta var avsperret, men krimteknikere vil først i dag begynne arbeidet på åstedet. Boligen ligger i et rolig og skogkledd strøk i Eidsvoll.

Dagbladet snakket i går kveld med venner og naboer av 55-åringen. De beskriver henne som en hyggelig og vennlig kvinne.

Hadde døtre og barnebarn

-  Hun var helt topp. Hun likte å danse, og var veldig glad i bruke tid sammen med barna og barnebarna sine. Hun var trivelig og omgjengelig. Det som har skjedd er helt forferdelig, sier ei venninne til Dagbladet.

Avdøde har tre døtre, og hun skal ha vært god venn med sin eksmann. Hun har i en lengre periode arbeidet som lærer, men skal ha omskolert seg til sykepleier. Den siste tida har hun jobbet som lærer for helse- og sosialfag-studenter.

Politiet var i går tilbakeholdne med opplysninger om hva slags skader kvinnen er påført. Den siktede vil først bli avhørt i dag, og tidligst framstilles for varetekt mandag. Han fikk i går utnevnt Sigmund Øyen som advokat.

Politiet ønsker opplysninger fra publikum.