- Leiemorder sa hun skulle drepe mann nummer fire

Betty Neumars (76) fem ektemenn døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene i North Carolina i USA har siktet en 76 år gammel kvinne, Betty Neumar, for å ha bestilt drapet på ektemannen Harold Gentry i 1986, melder nyhetsbyrået AP.

Neumar har etterlatt seg fem døde ektemenn, og nå forsøker politiet å finne ut av hva som har skjedd med dem.

Så langt i etterforskningen tror politiet at Neumar forsøkte å leie flere personer til å drepe Gentry. De ser også på muligheten for at en av de mulige leiemorderne varslet myndighetene før Gentrys død. Ingen skal imidlertid ha tatt ham seriøst.

- Dette er en annen side av saken vi ser på, sier etterforskningsleder Scott Williams.

Fem døde ektemenn

Betty Neumar har vært gift fem ganger siden 1950-tallet. Hver gang har giftemålene endt med at ektemennene døde. Ifølge etterforskerne hadde alle mennene til felles at de hadde jobbet i militæret.

Politiet tror at Harold Gentry var Bettys fjerde mann. Før hun ble gift med ham, bodde hun sammen med mannen Richard Sills i Florida. Han døde imidlertid i 1965. Politiet trodde da at han hadde skutt seg selv, men tviler nå på dette.

Etter at Sills døde, møttes Betty og Gentry i Florida. De ble gift i slutten av 60-tallet og flyttet etter at han ble pensjonert fra tjenesten i militæret. Han ble imidlertid også funnet skutt til døde i parets hjem.

FEM DØDE EKTEMENN: Betty Neumar (76) er siktet for å ha bestilt drapet på ektemannen Harold Gentry i 1986. Politiet etterforsker også dødsfallene til hennes fire andre ektemenn. Foto: POLITIET I AUGUSTA/AP/SCANPIX
FEM DØDE EKTEMENN: Betty Neumar (76) er siktet for å ha bestilt drapet på ektemannen Harold Gentry i 1986. Politiet etterforsker også dødsfallene til hennes fire andre ektemenn. Foto: POLITIET I AUGUSTA/AP/SCANPIX Vis mer

I 1989 giftet hun seg igjen, med sin femte mann John Neumar. Han døde i oktober, og myndighetene i Georgia etterforsker nå om han kan ha blitt forgiftet.

Splittet familie

Gentrys brødre har siden dødsfallet på 80-tallet forsøkt å få politiet til å etterforske saken på nytt. De beskriver Betty som en som gikk imellom Gentry og familien hans, og oppførte seg svært kjølig mot dem. Gentry fikk heller ikke treffe sin egne sønner.

- Disse personene var svært nære, og hun flyttet inn og hindret dem fra å treffes. Det var en vanskelig historie å høre om, sier etterforsker Williams.

Etterforskerne jobber også med å kartlegge historien til Bettys to første menn, som begge døde på 50-tallet. Betty Neumar selv er i fengselet i Stanly County.

- Leiemorder sa hun skulle drepe mann nummer fire